Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište poljoprivrednih strojeva
  • 07.10.2018. 16:30

Tržište poljoprivrednih strojeva premašit će 200 mlrd dolara - koji su globalni ključni igrači?

Pošiljke poljoprivrednih strojeva premašile su 5 miliona jedinica u 2017. godini, a taj broj će sve više i više rasti.

Foto: Bigstockphoto/levelupart
  • 428
  • 26
  • 0

Očekuje se da će tržište poljoprivredne opreme imati visok porast kapaciteta proizvodnje s konkurentima koji obuhvaćaju napredne metode proizvodnje. Evropsko tržište poljoprivredne opreme doživljava veliku potražnju za takvim strojevima uslijed sve većeg usvajanja automatiziranih tehnologija. Zemlje, uključujući Italiju, Njemačku i Francusku, kreću prema automatizaciji i usvajaju neke od pametnih industrijskih rješenja za proizvodne procese.

Nedostatak radne snage u regiji također je čimbenik koji tome doprinosi. Strojevi obavljaju više poljoprivrednih aktivnosti s maksimalnom točnosti i produktivnosti, potičući poljoprivrednike da provedu mehanizirane tehnologije u svojim poljoprivrednim procesima.

Lani isporučeno 5 miliona poljoprivrednih strojeva

Tržište poljoprivrednih strojeva do 2024. godine premašit će 200 milijardi dolara, prema novom istraživačkom izvješću tvrtke Global Market Insights, Inc. Pošiljke su premašile 5 miliona jedinica u 2017. godini. Eksponencijalno povećanje broja stanovnika izazvalo je potrebu za povećanjem kvalitete i prinosa usjeva kroz napredovanje u tehnologiji, praćenju stoke i rastuće uporabe đubriva i pesticida, čime se potiče rast tržišta poljoprivredne opreme. 

Strojevi za oranje i kultiviranje doživljavaju veliku potražnju na tržištu. Da bi se ona zadovoljila, dobavljači u razvijenim zemljama ulažu u razne nove napredne opreme. Nekoliko tehnoloških dostignuća u pružaju učinkovita rješenja poljoprivrednicima u uzgoju i obradi njihovih polja. Primjerice, Kverneland razvija strojeve za oranje opremljene sustavima automatskog resetiranja koji se mogu prilagoditi različitim uvjetima tla.

Tko su glavni globalni igrači?

Glavni igrači koji djeluju na tržištu poljoprivrednih strojeva su AGCO Corporation, JCB, Kubota, Claas, Deere & Company (John Deere), Bucher Industries, Dawn Equipment, CNH Industrial, CNH Industrial, Mahindra Tractors, Same Deutz-Fahr Deutschland GmbH, Force Motors Ltd., Kverneland Group, International Tractors Ltd, Kuhn Group, Iseki & Co., Ltd., Escorts Group i Tractors and Farm Equipment Ltd. 

Rastuća potražnja za pametnim tehnologijama u automatiziranim strojevima pruža mogućnost da igrači razviju inovativne proizvode na tržištu poljoprivredne opreme. To uključuje mobilnu povezivost, nadzor u stvarnom vremenu, evidenciju i upozorenja o zadacima koji se moraju izvršiti. 


Tagovi

Poljoprivredni strojevi Oprema Tržište Traktori Inovacije Poljoprivreda


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.