• Berači grožđa
  • 11.08.2020. 16:35

Traže sezonske radnike za berbu vinskih sorti grožđa

Berba vinskog grožđa počinje po našoj procjeni oko 20. avgusta i traje oko 45 dana, objavili su iz ove kompanije.

Foto: JumpStory
  • 241
  • 47
  • 0

Kompanija 13. Jul - Plantaže iz Podgorice svake godine angažuju do 700 sezonskih radnika za berbu vinskih sorti grožđa, a zbog koronavirusa nisu u mogućnosti računati na grupe radnika koje su dolazile svih ovih godina.

Zbog toga su u potrazi za beračima, a oni bi, kako je objavljeno na Ciso Trebinje, obezbijedili hranu odnosno sva tri obroka, smještaj u njihovim objektima, putne troškove od Hercegovine do Plantaža i nazad i PSR analizu - test koji bi radnici sami uradili u nekoj od laboratorija, ali da nije stariji od 72 sata.

Banjac: Porodična vinarija kao okosnica dubičkog seoskog turizma

"Berba vinskog grožđa počinje po našoj procjeni oko 20. avgusta i traje oko 45 dana. Bere se u plastičnim kantama težine oko 10 kg, iznosi iz reda do utovarne grupe. Cijena je po ubranom kilogramu, odnosno kreće se od 20-24 € za 1.000 kilogram ubranog grožđa. Prosjek berača angažovanih zadnjih 4-5 godina kretao se oko 800 kg dnevno. Berba počinje oko 5-6 sati ujutru, a traje do 15-16 sati poslije podne", stoji u oglasu.

Radnici se sa mjesta boravka na tablama gdje se bere dovoze i odvoze autobusima. Sve informacije, objavili su, možete dobiti na telefon: +38220658040.


Tagovi

13. Jul Plantaže Podgorica Berači grožđa Sezonski radnici


Autorica

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!