Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • MORH
  • 15.03.2018. 11:45

Traktorist se skoro utopio, spasili ga vojnici!

Skupnik Agim Herjavec i vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak odmah su uskočili u pomoć vozaču i spasili ga od utapanja.

Foto: MORH
  • 407
  • 26
  • 0

Rijeka Una ne štedi stanovnike koji su uz nju smjestili svoje kuće i imanja, kako na hrvatskoj, tako i na bosanskoj strani. Ove sedmice zbog topljenja snijega i dodatnih padavina, vodostaji svih rijeka su porasli. Poplavljene su kuće i poljoprivredna zemljišta, aktivirali se novi odroni. 

Poplavljene kuće, putevi, poljoprivredna zemljišta, aktivirani novi odroni

Na sreću, Una je u opadanju, ali za vikend se očekuju nove padavine i tko zna što će nam donijeti. 

U Hrvatskoj je ovih dana bilo dramatično, posebno u mjestima oko Une gdje su jučer, 14. marta hrvatski vojnici spasili vozača traktora od utapanja! Naime, kako navode iz MORH-a, prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod u okolici Letovanića, u srijedu, tri su pripadnika 3. satnije bojne Tigrovi Hrvatske kopnene vojske spasila vozača traktora, koji je zbog velike količine vode izgubio nadzor nad vozilom i potonuo. Vojnici su izvukli vozača iz kabine traktora koji je potpuno potonuo i spasili ga od utapanja.

Zapovjednik 3. mehanizirane satnije bojne Tigrovi Tihomir Kastmiler koji zapovijeda Protupoplavnim namjenski organiziranim snagama u Letovaniću istaknuo je: "Imali smo pravovremenu reakciju, skupnik Agim Herjavec i vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak odmah su uskočili u pomoć vozaču i spasili ga od utapanja. Hrvatska vojska uvijek je spremna pomoći svom narodu, a ovdje u Letovaniću radimo na izradi zečjih nasipa te punjenju vreća s pijeskom i pružanju potpore civilnom stanovništvu u suradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje".

Kako vojnici pomažu stanovnicima ugroženima od poplave, pogledajte u videu Ministarstva obrane: 


Tagovi

MORH Vozač Vojnici Utapanje Traktor


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete