Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općina Zavidovići
  • 04.05.2017. 12:00

Traktori će se proizvoditi u Zavidovićima?

Općinu Zavidovići posjetila je delegacija iz uprave privrednog društva Jaya Motors iz Indije, kompanije sa dobrom reputacijom u proizvodnji dijelova za motorna vozila.

Foto: zavidovici.ba
  • 2.679
  • 283
  • 0

Traktori bi se mogli početi proizvoditi u Zavidovićima! Naime, tu je općinu posjetila delegacija iz uprave privrednog društva Jaya Motors iz Indije, kompanije sa dobrom reputacijom u proizvodnji dijelova za motorna vozila. Zainteresovanost za saradnju sa općinom Zavidovići javila se preko udruženja "GEOPA" iz Zenice.

Potencijalni investitori su izrazili zainteresovanost za moguće otvaranje pogona za proizvodnju traktora. Nakon toga investitori su upoznati sa potencijalima kojima raspolaže općina, te su se uputili u obilazak nekih od proizvodnih pogona na području naše općine. Došlo se do zaključka da se sa pokretanjem ovakvog vida proizvodnje otvaraju nove mogućnosti i potrebe za razvoj srodnih malih i srednjih preduzeća.

Kao rezultat provedenih aktivnosti potpisan je Protokol o saradnji i namjeri njihovog investiranja u općinu. Naposlijetku, načelnik je izrazio interes za buduću saradnju, te je obećao da će im pružiti svu potrebnu podršku, navodi se na stranici Općine.

Delegaciju iz Indije u sastavu Gehlot Virender Singh i Sheoran Tosh Kumar primio je načelnik općine Hašim Mujanović.

Foto: zavidovici.ba


Tagovi

Jaya Motors Indija Zavidovići Traktori Proizvodnja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.