Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protesti
  • 31.01.2024. 12:10
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

Traktore dotjerali u centar Banja Luke: Vidjet ćemo ko će biti na spisku za isplatu

Protest je najavljen jučer, prije nego je gradonačelnik Draško Stanivuković sinoć objavio kako su pronašli način za isplatu subvencija poljoprivrednicima.

Foto: Srđan Ćutković
  • 497
  • 32
  • 0

Tridesetak poljoprivrednika stiglo je jutros traktorima na mirni, jednosatni, protest ispred Gradske uprave Banja Luke zbog neisplaćivanja subvencija predviđenih gradskim budžetom iz 2023. godine.

Kako je za Agroklub potvrdio Srđan Ćutković, poljoprivrednik iz Donjih Kola kod Banjaluke, protest je najavljen jučer, prije nego je gradonačelnik Draško Stanivuković sinoć objavio kako su pronašli način za isplatu subvencija poljoprivrednicima, te da će vršiti uplatu u maksimalnom iznosu sa kojim trenutno raspolažu do usvajanja rebalansa budžeta.

"Vidjet ćemo hoće li danas početi isplata i ko će biti na tom spisku za plaćanje. Trebalo je isplatiti 1,3 miliona KM, a on je od toga skinuo 300 hiljada maraka. Koliko će uplatiti i kome, ne znamo", rekao je Ćutković, dodavši kako ih je muka natjerala da traktore istjeraju na ulice te da će nakon realiziranja najavljene uplate dogovoriti naredne korake borbe ukoliko to bude neophodno. 

Novca ima za Lepu Brenu, a nema za poljoprivrednike!

Okupljeni poljoprivrednici su naveli i kako su njihove subvencije potrošene na kružne raskrsnice, pješačke prelaze i nezakonito rušenje Krajiške kuće gdje ne mogu da prodaju svoje proizvode.


Fotoprilog


Tagovi

Protest poljoprivrednika Isplata subvencija Banjalučki poljoprivrednici Srđan Ćutković Draško Stanivuković


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.