Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protesti
  • 31.12.2023. 13:55
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

Traktorima okupirali Banja Luku: Novca ima za Lepu Brenu, a nema za poljoprivrednike!

Traktori ostaju na ulicama do večeras. No, zbog dočeka Nove godine, poljoprivrednici će se povući kućama kako ne bi remetili mir i raspoloženje građana.

Foto: Srđan Ćutković
  • 210
  • 61
  • 0

Oko 300 poljoprivrednika sa 50 traktora izašlo je danas na ulice Banja Luke gdje su izrazili svoje nezadovoljstvo zbog neisplaćivanja 1,3 miliona maraka subvencija od strane Grada.

"Već duži vremenski period nas zavlače, svaki put govore bit će, a para nema", rekao je za Agroklub Srđan Ćutković, poljoprivrednik iz Donjih Kola kod Banjaluke.

Muka ih natjerala

Ovo je, dodaje, samo upozorenje gradonačelniku Drašku Stanivukoviću da će, ukoliko se subvencije ne isplate, nakon 10. januara u centar stići traktori, prikolice i đubar, čime će blokirati grad.

Novac kako ističu poljoprivrednici ide na druge strane, poput 240.000 KM za pješački prelaz, za osvjetljenje Kastela 800 hiljada maraca, dok poljoprivrednici nisu dobili ništa.

"Mi nismo došli ovdje da pravimo ovo zato što volimo, nego zato što nas je muka natjerala. Svi smo se zadužili u kredite da kupimo mašine, priključke, sjemena, a nikakve pare nismo dobili", dodaje Ćutković.

Ostaju do večeras

Traktori ostaju na ulicama do večeras. No, zbog dočeka Nove godine, poljoprivrednici će se povući kućama kako ne bi remetili mir i raspoloženje građana.

Inače, večeras u Gradu na Vrbasu nastupaju Lepa Brena i Željko Samardžić, što su pojedini učesnici današnjeg protesta ocijenili kao bruku, jer novca ima za pjevače, a nema za poljoprivredne proizvođače.

I prije desetak dana u ovom gradu su održani protesti nezadovoljnih poljoprivrednika. Tada se oglasio i gradonačelnik Stanivuković koji je istakao da poticaji nisu isplaćeni zbog neodržavanja sjednice Skupštine Grada.


Tagovi

Poljoprivrednici Protesti Banja Luka Neisplaćeni poticaji Subvencije Draško Stanivuković Srđan Ćutković


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.