Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lovol
  • 21.05.2024. 12:00

Traktor Lovol komšije najviše uvoze, sada premijerno predstavljen model P 4110

U kategoriji od 110 konjskih snaga Lovol P 4110 namijenjen je za sve radnje u polju, ovisno o veličini gazdinstva, kažu zastupnici.

Foto: Sofija Knežević
  • 151
  • 10
  • 0

Traktor najnovije generacije Lovol P 4110 svoju premijeru ima na novosadskom Sajmu poljoprivrede. Atraktivan izgledom, potpuno automatiziran i, kažu, efikasnih performansi, najnoviji je adut Mehanizacije Trgomen koja već 18 godina zastupa ovaj kineski brend proizvođača mehanizacije.

"Riječ je o traktoru četvrte generacije koji predstavlja revoluciju u ovom polju", kaže menadžer prodaje Mehanizacije Trgomen Jovan Ristić.

Izloženi model već je prodan, a svojim moćnim izgledom zaista privlači pažnju posjetitelja sajma. Njegov uvoz u Srbiju počeo je u februaru ove godine, a za sada su prodana četiri ovakva traktora.

Ristić predstavlja performanse novog traktora (Foto: Dinka Bogunović)

"Do sada smo se pridržavali isključivo mehanike, a sada prvi put imamo traktor koji ima svoje računar i zahtijeva dijagnostiku prilikom servisiranja. Ima elektro reverzer, mjenjač s električnim kvačilom, nema više klasičnu Bosh pumpu već elektronske dizne, injektore."

Vuče ozbiljne priključke

U kategoriji od 110 konjskih snaga Lovol P 4110 namijenjen je za sve radnje u polju, ovisno o veličini gazdinstva. 

"Ovo je traktor koji nosi trobrazni plug, ozbiljna teška oruđa, a najviše je namijenjen za srednja gazdinstva", precizira naš sagovornik.

Sve je maksimalno automatizirano i sve se uključuje na gumb: od kardana, prednje vuče, vratila, blokade diferencijala i biranja brzina.

Sve je automatizirano (Foto: Sofija Knežević) 

"Sve to olakšava poslove, a udobnost je maksimalna. Tehnologije su sve bolje i bolje kada je u pitanju Lovol. Do sada smo prodavali traktore do 130 konjskih snaga i šest cilinadara, novina je da polako ulazimo u prodaju većih traktora do 200 i 240 konjskih snaga."

Najvažnija je podrška kupcu

U Mehanizaciji Trgomen očekuju da će u ovoj godini prodati između 400 i 500 traktora. Ipak, Ristić napominje da to nije najvažnije.

"Postprodaja i održavanje mehanizacije su najbitniji segment ovog posla, a tu smo prepoznatljivi. Imamo ozbiljnu servisnu mrežu i trudimo se biti dostupni korisnicima u svakom trenutku. Ako nemate dobro organiziranu logistiku i niste snabdjeveni rezervnim dijelovima, nemate dovoljno obučenih majstora, onda ni prodaja na vrijedi", izričit je on.

Maksimalna udobnost 

Poljoprivredni sajam je, napominje, svakako važan u marketinškom smislu.

"Posjećenost je dobra, ima puno izlagača. Važan nam je sajam, zato smo tu svake godine."

Lovol se najviše uvozi u Srbiji

Tokom 2023. godine u Srbiju je uvezeno najviše Lovol traktora, čak 327. Zašto su sve popularniji na njihovim njivama?

"Na to najviše utječe odnos kvalitete i cijene, kao i ozbiljnost servisa, dostupnost rezervnih dijelova. Veliko zanimanje vlada i za naš model kombajna Lovol GM 100 koji je imao premijeru na prošlogodišnjem sajmu i prodaja je krenula vrlo ozbiljno", zaključuje.


Tagovi

Mehanizacija Trgomen Lovol P 4110 Traktor od 110 konjskih snaga Jovan Ristić Poljoprivredni sajam Kombajn Lovol GM 100


Autorica

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".


Partner