Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede RH
  • 21.01.2016. 18:00

Tko je novi ministar poljoprivrede u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj su završeni pregovori Tihomira Oreškovića, Tomislava Karamarka i Bože Petrova oko sastavljanja nove Vlade. Sektor poljoprivrede odsada će voditi Davor Romić.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
  • 109
  • 5
  • 0

U Hrvatskoj su završili pregovori Tihomira Oreškovića, Tomislava Karamarka i Bože Petrova oko sastavljanja nove Vlade. Imena ministara su dogovorena i objavljena na novinskoj konferenciji koju je održao novi mandatar.

Romić imao najveću podršku

Kako je jučer objavljeno, najveću podršku za sektor poljoprivrede dobio je Davor Romić, bivši dekan u dva mandata Agronomskog fakulteta u Zagrebu koji je i otprije poznat javnosti kao neslužbeni kandidat za ministra - unatoč demantijima prije nekoliko dana, predviđanja su se ostvarila!

Tko je Davor Romić?

Diplomirao je na Agronomskom fakultetu, gdje je kasnije bio i dekan u dva mandata. Sada je redoviti profesor na Zavodu za melioracije Agronomskog fakulteta. Bavi se temama navodnjavanja i poljoprivredne melioracije. Specijalizirao se u Italiji, Izraelu i Etiopiji, a u SAD-u je završio usavršavanje iz područja navodnjavanja.

Ima stručno znanje i dobro poznaje probleme poljoprivrede

"Drago nam je da ovaj resor ima ministra iz redova akademske zajednice. Uvjereni smo da je upravo to premijeru Oreškoviću najbolji izbor hrvatskog stručnjaka za poljoprivredu i ruralni razvoj, koji osim dobrog poznavanja problematike, kao bivši dekan i voditelj više projektnih timova, ima i odlične menadžerske sposobnosti potrebne ekonomskom pristupu poljoprivredi i poduzetništvu u ruralnoj sredini", izjavio je Zoran Grgić, dekan Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatska Tihomir Orešković Mandatar Davor Romić Ministar poljoprivrede Ruralni razvoj


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]