Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 18.05.2016. 17:00

Tarifne kvote za uvoz agro proizvoda

Zahtjevi se dostavljaju Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine najkasnije do 31. maja.

Foto: skeeze/Pixabay
  • 227
  • 10
  • 0

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine objavilo je Javni poziv za raspodjelu tarifnih kvota prilikom uvoza poljoprivrednih proizvoda za treći kvartal 2016. godine.

Kriteriji raspodjele kvota

Pravo učestvovanja u raspodjeli tarifnih kvota imaju pravna lica registrirana za proizvodnju i za obavljanje vanjskotrgovinskog prometa (uvoznik). Raspodjela tarifnih kvota za poljoprivredne proizvode obavit će se prema kriterijima i na način propisan Odlukom o upravljanju tarifnim kvotama za poljoprivredne proizvode.

Na prijedlog Povjerenstva za raspodjelu tarifnih kvota Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine vrši raspodjelu tarifnih kvota. Prijava za javni poziv za raspodjelu tarifnih kvota mora sadržavati ispunjen obrazac Zahtjeva za dodjelu određene količine robe u okviru pojedine tarifne kvote i obvezno sljedeća dokumenta:

  • dokaz o upisu u sudski registar/Rješenje o obavljanju djelatnosti,
  • izvod potvrde o izmirenim dospjelim financijskim obvezama prema Poreznim upravama entiteta i Brčko Distrikta i Uvjerenje o izmirenom neizravnom porezu, ne stariji od mjesec dana,
  • dokaz o količini prodanog konačnog proizvoda u čiji sastav ulazi proizvod iz tarifne kvote u prethodnoj kalendarskoj godini,
  • izjava uvoznika o procentualnom udjelu proizvoda iz tarifne kvote u svakom pojedinom konačnom proizvodu u koji je ugrađen

Rok za slanje 31. maj

Zahtjevi se dostavljaju Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine u zatvorenoj koverti sa naznakom "Prijava za Javni poziv za raspodjelu tarifnih kvota prilikom uvoza poljoprivrednih proizvoda", na adresu Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, ulica Musala 9, 71 000 Sarajevo, najkasnije do 31.5.2016. godine.

Dokumente za Javni poziv možete pronaći u dokumentima objavljenim ispod članka.

Foto: skeeze/Pixabay


Dokumenti


Tagovi

Ministarstvo vanjske trgovine Tarifne kvote Uvoz poljoprivrednih proizvoda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.