Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 17.02.2019. 14:00

Syngenta u 2018. globalno bilježi veliki rast prodaje kukuruza i soje

Syngenta je predstavila poslovne rezultate 2018. godine. Bilježe ukupni rast prihoda, a posebno dobre pokazatelje generiraju njihovi insekticidi te sadni materijal kukuruza i soje. Podaci govore o oporavku i velikom rastu prodaje u Južnoj Americi

Foto: Syngenta Global
  • 110
  • 13
  • 0

Jedna od vodećih globalnih kompanija u sektoru poljoprivrede, Syngenta upravo je objavila rezultate poslovanja za prošlu, 2018. godinu. Prema prezentiranim financijskim izvješćima prihod od prodaje im je rastao za 7% u odnosu na isto razdoblje lani. Uprihodovali su 874 miliona dolara više. Njihov ukupni prihod u 2018. iznosi ukupno 13,5 milijardi američkih dolara, što je komparacije radi, na razini ukupnog BDP-a Albanije. 

U strukturi grupa prodaje rast je podjednak po segmentima, tako je divizija zaštite bilja rasla 7% kao i cvijeće dok je sjemenska roba zabilježila povećanje prodaje od 6%.

Podaci govore o stabilnim kretanjima i rastu globalno - dok na tržištima Evrope, Afrike i Bliskog istoka prihod od prodaje stagnira, istovremeno je 2018. najveći rast zabilježen u Južnoj Americi od čak 25%, što se objašnjava i relativno lošom 2017. na istim tržištima.

Promatramo li detaljnije linije sjemenske robe Syngente najveći rast bilježe kod sadnog materijala kukuruza i soje od čak 13% dok povrće također evidentira rast od 5% dok ostali sadni materijal generira negativne vrijednosti, odnosno pad od -6%.

Kod tržišta sredstava za zaštitu bilja najveće povećanje prodajnih rezultata u Syngenti bilježe u segmentu insekticida, od čak 16%, a rast je primjetan i u ostalim grupama proizvoda – fungicidi su rasli +8%, selektivni herbicidi +4% te ostali herbicidi +8%.

"Ovaj rezultat smatram vrlo zadovoljavajućim posebno kada gledamo profitabilnost i našu rekordno dobru likvidnost. I nadalje će nam fokus biti prije svega na našim kupcima, podizanju razine produktivnosti i inovacijama“, rekao je Erik Fyrwald, izvršni direktor tvrtke prilikom prezentiranja godišnjih konsolidiranih financijskih izvještaja. 

U saopštenju navode kako očekuju da će profitabilnost poljoprivrednika biti dodatno otežana, posebno zbog sve složenije EU regulacije. Te izazove apostrofira i prvi operativac Syngente:

"Vjerujemo da će tržišni uvjeti i nadalje biti izazovni u 2019. godini te da će pritisak na proizvođače rezultirati sporijim razvojem čitavog sektora. Mi ćemo nastaviti s podizanjem produktivnosti uz fokus na sinergiju tehnologije i usluga kojima želimo odgovoriti na veće zahtjeve tržišta.“  

Syngenta, multinacionalna tvrtka koja danas djeluje u više od 90 država svijeta i zapošljava 28.000 djelatnika, na krilima dobrih lanjskih pokazatelja najavljuje i daljnji rast utjecaja u narednom razdoblju.


Tagovi

Syngenta Izvještaj za 2018. Erik Fyrwald


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete