Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općinska mjera
  • 24.01.2023. 13:00
  • Zapadnohercegovački kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Posušje

Svi koji registriraju obrte u Posušju oslobođeni plaćanja naknada

Mjera uvedena 2019. godine već dala rezultate. Lani registrirano 47 obrta, od poljoprivrednog uzgoja do visokosofisticiranih djelatnosti

Foto: Depositphotos/Gorodenkoff
  • 62
  • 5
  • 0

U cilju olakšanja procedure registracije, Općina Posušje i ove godine nastavlja s praksom oslobađanja plaćanja naknada pri otvaranju novih obrta. Ova mjera je, kako navode, motivirajući faktor, da se budući poduzetnici lakše odluče na pokretanje svoje poslovne ideje, bilo samostalno ili kroz dodatne poticajne mjere.  

Napominju kako tome u prilog govore i brojke, pa je tako od 2019. kada je prvi put uvedena ova mjera do danas, ukupno otvoreno njih 140, od toga 47 u protekloj godini. Njihova struktura je šarolika od uslužnih djelatnosti, uzgoja voća, povrća i domaćih životinja, koje su tradicionalno zastupljene na ovim područjima, do visokosofisticiranih poput informatičkih programera.

Ovo nisu jedine mjere poticanja privrede koje provodi Općina Posušje. Predviđen je i novčani fond za sufinansiranje troškova osnivanja i registracije poduzetnika - početnika u poljoprivredi, podrška se daje i očuvanju tradicionalnih i starih obrta i djelatnosti koje se mogu obavljati kao domaća radinost, kao i poticaj ženama poduzetnicama.

"Vjerujemo kako će navedene mjere doprinijeti daljnjem razvoju malog poduzetništva, ali i očuvanju autohtonih hercegovačkih zanimanja", saopćili su iz Općine Posušje.


Tagovi

Registracija obrta Poljoprivreda Uzgoj voća Uzgoj povrća


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

49


Glasova: 21

Da 42,9%

Glasova: 21

Ne 42,9%

Glasova: 7

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 14,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]