Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saobraćajna nezgoda
  • 14.10.2019. 15:00
  • Zadarska, Benkovac, Hrvatska

Sudar kamiona na A1: jedan konj uginuo, drugi se razbježali po autocesti

Samo sedmicu ranije je 52-godišnji državljanin BiH je na kolovozu prednjim desnim dijelom automobila udario u konja, odbacio ga ulijevo na meki teren gdje je uginuo, a na vozilu je nastupila materijalna šteta.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
  • 136
  • 12
  • 0

Jedan je konj uginuo, a nekoliko ih je pobjeglo i trčalo autocestom nakon što su se jutros na autocesti A1 (susjedna Hrvatska, op.ur.) sudarila dva kamiona od kojih je jedan prevozio konje. Do teške prometne nezgode došlo je u blizini Benkovca, kod odmorišta Pristeg, a prema dosadašnjim informacijama, u teškoj nezgodi nema povrijeđenih osoba. 

Samo sedmicu ranije, nezgodu u kojoj je stradao konj, zabilježila je i Policijska uprava ličko-senjska. Nesretni konj se bez nadzora vlasnika nalazio na kolovozu, a stradao je od udara automobila. Saobraćajna se nezgoda dogodila 8. oktobra u 6.30 sati na dionici državne ceste broj 1 u mjestu Jošani. Vozač, 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je osobnim automobilom slovenske nacionalne oznake, iz smjera Korenice u smjeru Udbine, te je prednjim desnim dijelom automobila udario u konja, odbacio ga ulijevo na meki teren gdje je uginuo, a na vozilu je nastupila materijalna šteta.

"Izvršenim očevidom utvrđeno je da se konj na kolovozu nalazio bez nadzora vlasnika, te mu je vlasnik trenutno nepoznat, zbog čega policijski službenici poduzimaju aktivnosti u cilju utvrđivanja vlasnika konja.
 
Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja dužni životinje držati pod nadzorom i poduzeti sve mjere kako se životinje ne bi zadržavale na cestama.

Također pozivamo i vozače na maksimalni oprez na prometnicama i da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti", napominju u hrvatskoj policij.  


Tagovi

Saobraćajna nezgoda Konj Automobil Autocesta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.