• Fotokonkurs
 • 07.12.2019. 14:30

Studenti raspisali fotokonkurs "Poljoprivreda kroz objektiv"

Cilj konkursa je razvoj svijesti o značaju poljoprivrede i proizvodnje hrane, ali i popularizacija fotografije i umjetnosti među mladima.

Foto: Depositphotos/jarino
 • 220
 • 94
 • 0

U okviru projekta "Poljoprivreda kroz objektiv" koji sufinansira Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Asocijacija studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta raspisuje fotokonkurs pod nazivom "Poljoprivreda kroz objektiv".

Cilj konkursa je razvoj svijesti o značaju poljoprivrede i proizvodnje hrane, ali i popularizacija fotografije i umjetnosti među mladima (srednjoškolcima i studentima).
Autori zadržavaju slobodu artističke ekspresije u okviru ponuđenih tema.

Autori mogu svoje fotografije poslati u dvije kategorije (teme):

 1. "Fabrika na otvorenom"
 2. "Zrno po zrno - pogača"

Fotografije iz prve kategorije bit će objavljene na socijalnim mrežama Asocijacije studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta i ocjenjivat će se po principu najvećeg broja reakcija na fotografiju. Fotografije prijavljene u drugoj kategoriji će ocjenjivati stručni žiri, na izložbi koja će biti organizirana po okončanju konkursne procedure.

Uslovi fotokonkursa

 • Autori moraju biti upisani u srednju školu ili na neki od fakulteta/visokih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine, bilo koje godine i statusa. Organizator zadržava pravo da traži odgovarajuće potvrde na uvid.
 • Fotografije moraju biti autorsko djelo srednjoškolca/studenta koji istu prijavljuje, a organizator ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih fotografija na konkursu od strane učesnika ili trećih lica.
 • Svaki autor može poslati maksimalno dvije fotografije (po jednu u svaku kategoriju).
 • Fotografije ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke ili potpise.
 • Autori se slanjem fotografije odriču autorskog prava na fotografiju u korist organizatora, a isti ih može koristiti u svrhu štampanja i objavljivanja u printanim ili elektronskim medijima, u promomaterijalima i drugim programskim aktivnostima, bez isplate dodatne naknade.
 • Pravo prijave na konkurs nemaju članovi žirija koji će vršiti selekciju fotografija pristiglih na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren za prijave do 15. decembra/prosinca u 12:00.

Iz obje kategorije se biraju po tri najbolje ocjenjene fotografije, a autori istih će biti nagrađeni.

Tačno mjesto i vrijeme održavanja izložbe, nagrade za autore najbolje ocjenjenih fotografija, kao i druge važne informacije će biti dostupne na platformama Asocijacije studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta (Facebook i Instagram)

Tehničke detalje, kontakte i ostale detaljne informacije potražite u dokumentu ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

Fotokonkurs Poljoprivreda kroz objektiv Konkurs Studenti Srednjoškolci Asocijacija studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.