Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Intera Tehnološki park
  • 30.01.2017. 12:00

Studenti inovacijama pomažu razvoj poljoprivrede

Jedan tim studenata razvio je rješenje senzorike za mjerenje vlažnosti tla na tri razine za poduzeće Hepok d.d., a drugi modul praćenja učinkovitosti radnika korištenjem barkoda za poduzeće Hercegovinalijek d.o.o.

  • 487
  • 56
  • 0

Dva funkcionalna tehnološka rješenja za poljoprivredni sektor, koja su dva tima razvijala uz podršku trenera iz CityOS Foundation-a, predstavljena su u mostarskom Tehnološkom parku intera. Naime, jedan tim studenata razvio je rješenje senzorike za mjerenje vlažnosti tla na tri razine za poduzeće Hepok d.d., a drugi modul praćenja učinkovitosti radnika korištenjem barkoda za poduzeće Hercegovinalijek d.o.o.

Iznimno je važno, navode iz Intere, napomenuti da se rješenja nalaze pred beta verzijom i već se koriste i testiraju na terenu.

"Aktivnostima koje su provedene u okviru CityOS programa, potvrđeno je da postoji veliki interes i potencijal u primjeni modernih tehnologija u sektoru poljoprivrede. Važno je naglasiti da je iskazan veliki interes ključnih aktera kao što su: firme iz ovog sektora, visokoobrazovne institucije, ali i mladi ljudi koji su željni rada, učenja i novih prilika. Ponosni smo na rezultate rada timova i na rješenja koja su napravili i koja su odmah primjenjiva na terenu. Vjerujemo da je ovo tek početak rada i saradnje u ovom području", kazala je Meliha Gekić Lerić, managerica poslovnog inkubatora i voditeljica ovog programa.

Njihov put je, kažu, započeo u listopadu 2016. godine kada su sudjelovali u CityOS konferenciji, "Zero to Hero" radionicama i hackathonu koji su predstavljali uvod u tri mjeseca intenzivnog i predanog rada koji su rezultirali ovim rješenjima. Ostvariviši suradnju i partnerstvo sa svim relevantnim institucijama, fakultetima, organizacijama te poduzećima INTERA Tehnološki Park je kroz CityOS program usmjerio sudionike ka rješavanju konkretnih problema s kojima se renomirana hercegovačka poduzeća susreću na terenu.

Značaj projekta su prepoznali Grad Mostar, Agronomsko-mediteranski fakultet i Fakultet informacijskih tehnologija koji su, svaki na svoj način, doprinijeli kvaliteti programa. Program je organiziran u suradnji sa CityOS Foundation-om uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Grada Mostara.

Izvor i foto: intera.ba


Tagovi

Tehnološki park Intera Mostar Studenti Tehnička rješenja Poljoprivreda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

60


Glasova: 27

Da 45,0%

Glasova: 23

Ne 38,3%

Glasova: 10

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,7%

Pregled ankete

Pregled ankete