Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kupnja traktora
  • 09.11.2021. 20:30

Što vam je važno kod kupovine novog traktora?

Pri odluci o kupnji novog traktora treba povesti računa o faktorima poput financiranja, gdje ga kupiti te u konačnici - za što će vam on točno služiti? Kakve prefrencije kao kupac imate?

Foto: Depositphotos/stocktributor
  • 258
  • 50
  • 0

Suvremena poljoprivredna proizvodnja danas je nezamisliva bez primjene odgovarajuće mehanizacije o čijoj učinkovitosti i racionalnosti korištenja u velikoj mjeri ovisi uspješnost poslovanja svakog poljoprivrednog gospodarstva, a time i konkurentnost na tržištu. 

Efikasno opremanje mehanizacijom i maksimalno iskorištavanje njenih kapaciteta danas je jedno od najvažnijih preduvjeta za uspješnu poljoprivrednu proizvodnju.

Upravo su traktori neophodni u obavljanju poljoprivrednih radova i glavni su izvor mehaničke snage. Kupovina onog rabljenog, pogotovo starog dvadeset i više godina, uvijek predstavlja veliki rizik jer je teško točno utvrditi u kakvom je stanju. 

Traktor je osnovno sredstvo za proizvodnju

S druge strane, zbog trenutne globalne krize u ovome sektoru, a zbog nedostatka dijelova za izradu, od čipova do guma, pred poljoprivrednicima je izazov i neizvjesnost o tome što donosi budućnost te ulaganje u nove strojeve. Ipak, pojedini su ih primorani kupiti jer su osnovna sredstva za proizvodnju. 

Bez obzira na trenutno stanje, tržište poljoprivredne mehanizacije, posebno razvojem digitalne tehnologije kupcima pruža mogućnosti izbora. No, pri odluci o kupnji novoga treba povesti računa o faktorima poput financiranja, gdje ga kupiti, kakva mu je potrošnja goriva s obzirom na sve strože kriterije o smanjenju emisije štetnih ispušnih plinova motora te u konačnici - za što će vam on točno služiti?

Koji su to izazovi odabira adekvatnog traktora? Koje parametre valja uzeti u obzir pri kupnji?

Želimo da nam pomognete u istraživanju tržišta traktora odnosno preferencija kupaca kroz kratku anketu. U pitanjima je, osim osnovnih elemenata navedeno i nekoliko onih prilagođenih suvremenijim traktorima.


Tagovi

Istraživanje Kupnja traktora Cijena Novi traktor Potrošnja goriva Gdje kupiti Kreditiranje


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Agroklub d.o.o. BiH

Halilovići 10, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
e-mail: info@agroklub.ba web: https://www.agroklub.ba

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]