Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klimatske promjene
  • 17.02.2016. 15:30

Što je klimatski pametna proizvodnja?

Klimatski pametna proizvodnja sve više se promoviše kao jedna od mogućnosti za prevladavanje problema sigurnosti hrane i degradacije okoliša.

  • 712
  • 117
  • 0

Savremeno bavljenje naukom o klimatskim promjenama je veoma složeno. Mnogi stručnjaci spomenuti fenomen različito tumače, no kao rješenje utjecaja na poljoprivredu proizvođačima predlažu prilagodbu.

Klimatski pametna proizvodnja sve više se promoviše kao jedna od mogućnosti za prevladavanje problema sigurnosti hrane i degradacije okoliša. O toj temi raspravljali su i stručnjaci sa sarajevskog Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta.

"Projekt Adaptacija na klimatske promjene u sektoru poljoprivrede provodi se u suradnji s nekoliko univerziteta iz Srbije, Crne Gore i Banja Luke pod rukovodstvom norveškog univerziteta iz Osla. Na programu radimo već tri godine, a istražujemo kako se prilagoditi klimatskim promjenama, problemu koji poprima sve veći značaj", rekao je prof. dr. Hamid Čustović.

Zelene grane/Raf Production za N1, novinarka: Lana Fazlić, snimatelj: Mirza Hodžić, montažer: Amel Begić


Tagovi

Klimatski pametna poljoprivreda Hamid Čustović Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Sarajevo Adaptacia Klimatske promjene Sektor poljoprivrede Degradacija okoliša Sigurnost hrane


Partner

Raf Production

Palmira Toljatija 5, 11070 Novi Beograd, Srbija
tel: +381 (0) 11 78 52 771, e-mail: office@rafproduction.rs web: http://www.rafproduction.rs/