Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • E-Tract
  • 31.03.2021. 07:30

Stiže električni robot za povrćarstvo - istovremeno koristi tri priključka

Robot E-Tract ima mogućnost priključivanja alata za obradu s prednje i stražnje strane, ali i u sredini. Prodaja kreće ove godine, a kolika je cijena?

Foto: YouTube/PrintScreen
  • 86
  • 102
  • 0

Francuska tvrtka Elatec spremna je predstaviti svoj robot E-Tract koji ima mogućnost priključivanja alata za obradu s prednje i stražnje strane vozila, ali i u njegovoj sredini kako bi poljoprivrednici mogli istovremeno koristiti više njih, piše future farming.

Tako se, primjerice, na njega može priključiti plug, stroj za uklanjanje plastične folije, sijačice, drljače, prskalice i slično. U tu svrhu u središtu ima trokut, straga standardno spajanje u tri točke, a koriste se uobičajeni priključni strojevi za uzgoj povrća.

Osim toga, ovaj se robotski stroj može pohvaliti dobrim voznim performansama zahvaljujući čvrstoj šasiji, velikim kotačima, servo upravljačem i velikoj brzini za robotski sustav s više od 6 km/h. Njegov mehanički dizajn slijedi tipične koncepte poljoprivredne opreme s jednostavnim i standardnim dijelovima koji se lako mogu održavati i popravljati na gospodarstvu.

Ima električni pogon i u potpunosti radi na litijevim baterijama. Za smjernice i navigaciju koristi kamere u boji i 3D ili kamere i RTK-GPS, koje upotrebljavaju tehniku satelitske navigacije.

Ove godine kreće prodaja

"Razvijamo ga i testiramo, a sada je vrijeme da postanemo poznati javnosti", rekao je Emmanuel Labriffe iz ove tvrtke, koja je osnovana 2011. godine, a bavi se projektiranjem i proizvodnjom opreme za poljoprivredu i male industrije. No, sada se specijalizirala za električne strojeve.

Još od sredine 2019. godine ispituju ovakva dva robota u ispitnom centru za voće i povrće u Parizu (Center Technique Interprofessionnel des Fruits et Légumes, CTIFL), a od ove godine kreće njihova prodaja u Francuskoj i Nizozemskoj i to po cijeni od čak 65.000 eura.

Kako radi ovaj robot pogledajte u videu:


Tagovi

Elatec E-Tract Robot Povrćarstvo Priključci


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

23

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 56,5%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 30,4%

Glasova: 1

Sve će biti isto 4,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,7%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]