Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vojni traktor
  • 20.01.2024. 18:00

Steyr predstavio traktore za vojsku

Kupci su iz vojne oblasti, vatrogasnih službi i drugih područja visokog rizika kao što su građevinarstvo, zemljani radovi i rudarstvo ili u poslovima rekonstrukcije u područjima katastrofe.

Foto: CNH/Newsroom
  • 127
  • 13
  • 0

Austrijski brend traktora Steyr po prvi put nudi dva specijalna traktora sa izuzetno zaštićenom kabinom, a koji nisu namijenjeni poljoprivredi već za vanredne poslove. Prikazani su tokom izložbe u vojnom inženjerskom centru izvrsnosti u Ingolstadtu, Njemačka.

Za područja visokog rizika

Dva modela iz Terrus CVT serije, 313 KS 6300 i vodeći 340 KS 6340, prikazali su svoje multifunkcionalne mogućnosti.

Traktori za specijalne namjene

Kupci su iz vojne oblasti, vatrogasnih službi i drugih područja visokog rizika kao što su, navode u CNH, građevinarstvo, zemljani radovi i rudarstvo ili u poslovima rekonstrukcije u područjima katastrofe.

Na prvom mjestu zaštita vozača

Model 6300 je bio opremljen oklopnom kabinom austrijske firme Achleitner Fahrzeugbau, opcijom koja će biti dostupna i na 6340, za sektore gdje je u obavljanju zadataka potrebna snaga traktora.

Achleitner je austrijskoj saveznoj vojsci već isporučio mašine opremljene oklopnim kabinama. Testirane su u skladu sa NATO STANAG 4569 standardom (NATO sporazum o norminiranju koji pokriva standarde za "Razine oklopne zaštite logističkih i lakih oklopnih vozila") i odgovaraju trećoj klasi zaštite. Kabine traktora navedenih modela su izrađene od neprobojnog stakla. Mogu da izdrže kinetičku energiju metka 7,62×51 mm, 155 mm visokoeksplozivne artiljerije sa 60 m i eksplozivnih protutenkovskih mina sa 8 kg TNT eksploziva.


Tagovi

Sreyr Terrus CVT traktori Traktori za vojsku Vojni traktori Specijalizirani traktori NATO STANAG 4569


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#RuralFoto #životinje
Jarići, razigrani blizanci koji krase jedno seosko domaćinstvo. Nestašni su i brste sve pred sobom. Uveseljavaju prolaznike i djecu iz komšiluka. Predivna bića iz životinjskog svijeta.