Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Skok cijena
  • 02.12.2021. 09:00

Srbija zamrznula cijene pet osnovnih životinih namirnnica

Mjera je bila neophodna u cilju zaštite životnog standarda građana, navela je tamošnja ministrica trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. 

Foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
  • 96
  • 58
  • 0

Srbija se zbog rasta inflacije odlučila za ograničenje cijena pet osnovnih životnih namirnica. 

Na dva mjeseca odnosno 60 dana, zamrzavaju proizvođačke cijene i cijene na veliko i malo za šećer, brašno tipa T-400, suncokretovo ulje, svinjsko meso od buta i UHT mlijeko sa 2,8 posto mliječne masti.

"Donošenjem Uredbe cijene ovih proizvoda ne smiju prelaziti nivo od 15. studenog ove godine. Vlada će u slučaju potrebe produžiti ovu mjeru i nakon isteka 60 dana", rekla je tamošnja ministrica trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. 

Ova je mjera, dodala je, bila neophodna u cilju zaštite životnog standarda građana, budući da se u strukturi dnevne potrošnje prehrambenih proizvoda, najveći dio troškova odnosi upravo na proizvode obuhvaćene ovom odlukom.

Odlukom je predviđeno da proizvođači ove proizvode ne smiju isporučivati u količinama manjim od prosječnih u posljednjih 12 mjeseci, a za kršenje navedenih odredaba, predviđene su i novčane kazne od 100.000 do 2.000.000 dinara (1.700 do 33.000 KM, op.ur.), kao i zabrana vršenja djelatnosti od šest mjeseci do jedne godine, prenoi RTS.

U susjednoj je Hrvatskoj i dalje na snazi mjera ograničenja cijena goriva, ali samo za osnovni dizel i benzin,


Tagovi

Zamrzavanje cijena Životne namirnice Srbija Šećer Brašno Suncokretovo ulje Svinjsko meso UHT mlijeko


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.