Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 25.08.2022. 12:00
  • Brodsko-posavska, Nova Gradiška, Hrvatska

Spaljivao štetočine u drvenim daskama pa izazvao požar

Slučajno je zapalio suho sijeno i slamu koje se nalazilo u potkrovlju, nakon čega se plamen proširio na krovište

Foto: Facebook/VZG Nova Gradiška
  • 55
  • 14
  • 0

Na više desetaka tisuća  kuna (više tisuća konvertibilnih maraka, op.ur.) procjenjuje se materijalna šteta od požara koji je u utorak, 23. augusta oko 17 sati izbio na gospodarskom objektu u blizini Nove Gradiške (susjedna Hrvatska, op.ur.), izvijestila je tamošnja Policijska uprava brodsko-posavska.

Požar je izazvao vlasnik objekta upotrebom otvorenog plamena, spaljujući štetočine na drvenim daskama u objektu. Slučajno je zapalio suho sijeno i slamu koje se nalazilo u potkrovlju, nakon čega se plamen proširio na krovište objekta koje je u potpunosti izgorjelo, stoji u objavi policije.

Požar je lokaliziran od strane djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška i pripadnika dobrovoljnog vatrogasnog društva Ljupina.

U vezi navedenog događaja slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, navode iz policije.

Kako upozoravaju, temeljem Zakona o zaštiti od požara, za fizičku osobu koja ga izazove propisana je novčana kazna od 15 do 150 tisuća kuna (3.900 do 39.000 KM) ili kazna zatvora do 60 dana. Istim je propisano da će se osoba koja izazove požar iz nehaja, što je najčešći slučaj kod požara otvorenih prostora, kazniti za prekršaj novčanom kaznom od 2 do 15 tisuća kuna. Istim je zakonom propisana i novčana kazna u iznosu od 1.000 do 15 tisuća kuna (520 do 3.900 KM) za prekršaj fizičke osobe koja ne prijavi nastanak požara i ne dostavi sve informacije o njemu.

Požar na poljoprivrednom gospodarstvu - kako ga spriječiti i što ako do toga dođe?

"Nepromišljenim radnjama građani mogu počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, za koje se može izreći kazna zatvora do tri godine, ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom, propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina", upozoravaju iz policije.  


Tagovi

Požar Gospodarski objekt Spaljivanje Štetočine


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]