• Prevrtanje traktora
  • 07.08.2019. 13:45

Smrtno stradala dvojica traktorista - uzrok prevrtanje traktora

U utorak kasno navečer je kod Kozarske Dubice došlo do slijetanja traktora kom prilikom je smrtno strada S.D. (56). Druga nesreća dogodila se kod Mrkonjić Grada kada je stradao V.P. koji je danas podlegao povredama.

Foto: Pixabay/RonPorter (ilustracija)
  • 235
  • 21
  • 0

Crna je ovo sedmica za traktoriste u našoj zemlji. Samo u jednom danu, u utorak, 6. augusta smrtno su stradale dvije osobe zbog slijetanja, odnosno prevrtanja traktora. 

Naime, Policijskoj stanici Kozarska Dubica, 06.08.2019. godine, oko 23,15 časova, prijavljeno je da je na lokalnom putu Knežica-Bačvani, u mjestu Knežica, opština Kozarska Dubica, došlo do slijetanja traktora kom prilikom je smrtno stradalo pedesetšestogodišnje lice inicijala S.D.

Uz saglasnost okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica.

Isti dan, na lokalnom putu u mjestu Jasenovi Potoci, opština Mrkonjić Grad, oko 19,15 časova došlo je do prevrtanja traktora kojim je upravljao V.P. iz Mrkonjić Grada. Vozač je zadobio tjelesne povrede te je danas, 7. augusta usljed zadobijenih povreda preminuo.

Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Mrkonjić Grad, a o svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja uzroka saobraćajne nezgode. 

Ovo je već pet nesreća koje su doživjeli traktoristi u posljednjih 20-ak dana. 

Krajem jula je traktorist iz Šarinca (48) preminuo nakon povreda zadobijenih tokom rada sa traktorom na njivi, dok je mladi traktorist J.Dž. (23) iz Vrtoča zbog prevrtanja traktora završio u bolnici. 

Početkom augusta, traktorista iz Gradiške M.D. preminuo je od posljedica teških povreda koje je zadobio nakon prevrtanja traktora. 

Dvije nesreće u šumi - dvoje poginulih, jedan povrijeđen

Traktoristi, posebno vlasnici starijih traktora kojih je u našoj zemlji, nažalost, jako puno, povećajte oprez prilikom vožnje


Tagovi

Prevrtanje traktora Smrtno stradao Knežica Mrkonjić Grad Jasenovi Potoci


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi