Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saradnja
  • 08.12.2016. 10:00

Slovačka iskustva za razvoj domaće poljoprivrede

Ministar poljoprivrede RS Stevo Mirjanić boravi u Slovačkoj gdje se govori o mogućnostima saradnje, ali i stranom investiranju.

Foto: Pixabay/claude
  • 339
  • 15
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof.dr Stevo Mirjanić razgovarao je u Bratislavi sa pomoćnikom ministra poljoprivrede Slovačke Republike Antonom Stredakom, o mogućnostima saradnje Republike Srpske i Slovačke u oblasti poljoprivrede.

Za ministra Mirjanića, koji se nalazi u dvodnevnoj posjeti Slovačkoj, upriličen je prijem u Ministarstvu poljoprivrede Slovačke, a tom prilikom je ministar Mirjanić predstavio potencijale poljoprivredne proizvodnje u Republici Srpskoj i mogućnosti za strano investiranje. U razgovorima u Ministarstvu poljoprivrede Slovačke bilo je riječi o mogućnostima saradnje u oblasti zemljišne politike, identifikacije i kontrole kretanja životinja, te definisanja politike podsticaja zavisno od uslova privređivanja.

Razgovarano je i o iskustvima Slovačke u transformaciji vlasničkih odnosa nad poljoprivrednim zeljištem i poljoprivrednim subjektima u toku tranzicionog perioda, unutrašnjoj organizaciji tržišta poljoprivrednim proizvodima i organizaciji lanaca snabdijevanja u okviru primarne proizvodnje i finalne prerade.

Ministar Mirjanić će obići i nekoliko poljoprivrednih preduzeća-farmi, a predviđen je i sastanak sa predstavnicima grupacije "Polnovakia Agrar", te posjeta centrima za reprodukciju i ratarsku prozvodnju u okolini Bratislave. Ministar će obići i centar za proizvodnju stočne hrane u Šali, farmu koka nosilja u Bernolakovu, a posjeta se završava sastankom u Malinovu, u administrativnom centru grupacije "Polnovakia".

Foto: Pixabay/claude05alleva


Tagovi

Stevo Mirjanić Slovačka Saradnja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.