Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vijeće ministara
  • 23.09.2016. 18:00

Slijedi brži i efikasniji razvoj bh poljoprivrede?

Srednjoročnim programom rada Vijeće ministara želi osigurati makroekonomsku stabilnost, unaprijediti konkurentno ekonomsko okruženje, osigurati brži i efikasniji razvoj poljoprivrede i ravnomjeran regionalni razvoj.

Foto: vijeceministara.gov.ba
  • 197
  • 9
  • 0

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Direkcije za ekonomsko planiranje, usvojilo je Srednjoročni program rada Vijeća ministara Bosne i Hercegovine 2017 - 2019. godine, koji je inoviran u skladu sa sugestijama sa sjednice.

Programom su iskazani strateški, opći srednjoročni ciljevi i programi za njihovu realizaciju za 56 institucija Bosne i Hercegovine koje podnose izvještaj o radu Vijeću ministara BiH. Na ovaj način Vijeće ministara BiH slijedi praksu zemalja Evropske unije te bh. razvoj povezuje s principima razvoja iz strategija "Evropa 2020" i "Jugoistočna Evropa 2020".

Cilj je, između ostalog, osigurati makroekonomsku stabilnost, unaprijediti konkurentno ekonomsko okruženje i povećati industrijsku konkurentnost, osigurati brži i efikasniji razvoj poljoprivrede i ravnomjeran regionalni razvoj uz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, smanjiti siromaštvo i socijalnu isključenost, promovirati inkluzivnost u obrazovanju, unaprijediti kulturu i kreativni sektor te zdravstvo, razviti okolišnu infrastrukturu i energetske potencijale, povećati energetsku efikasnost, te ubrzati proces tranzicije i izgradnje kapaciteta.

Ovo je drugi srednjoročni program rada koje je usvojilo Vijeće ministara BiH i predstavlja osnov za realizaciju mjera iz Reformske agende za Bosnu i Hercegovinu, zaključuju u Vijeću ministara.

Foto: vijeceministara.gov.ba


Tagovi

Vijeće ministara Srednjoročni program rada Razvoj poljoprivrede Regionalni razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

23

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 56,5%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 30,4%

Glasova: 1

Sve će biti isto 4,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,7%

Pregled ankete

Pregled ankete