Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Federalni agromediteranski zavod
  • 26.01.2017. 10:00

Škola rezidbe voćaka i vinove loze

Prijave za Školu rezidbe voćaka i vinove loze u organizaciji Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru, primaju se do 1. februara.

Foto: Pixabay/Ikaika
  • 2.907
  • 399
  • 0

Šestu godinu za redom u organizaciji Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru održava se organizirana škola rezidbe voćaka i vinove loze. Školu provode djelatnici Zavoda u praktičnom i teoretskom djelu, a teme se sastoje od rezidbe mladih vinograda, rezidbe ovisno o sortama bile one vinske ili stolne kao i opći principi rezidbe. Također, škola rezidbe uključuje i obuku u rezidbi voćaka sa općim principima rezidbe.

Praktični dio rezidbe, najavlju iz Zvaoda, biti će održan na eksperimentalnom poligonu Buna koji uključuje vinograd starosti 6 godina sa vinskim sortama aktualnim u regiji (15 sorti) - uzgojni oblik: jednokraki kordonac. Praktični dio u voćarstvu će održati se u voćnjaku na kulturama trešnja, višnja, jabuka,breskva,šipak,smokva i maslina. Ovisno o kulturi zastupljeni uzgojni oblici su vitko vreteno i vaza.

Pozivaju se svi zainteresirani proizvođači kao i hobisti koji žele prisustvovati školi rezidbe, da se prijave u Federalni agromediteranski zavod Mostar, ulica Biskupa Čule br.10, u periodu do 01.02.2017. godine ili na telefone: 036/335-053, 036/335-054 i 036/335-060.

Foto: Pixabay/Ikaika


Povezana biljna vrsta

Vinske sorte vinove loze

Vinske sorte vinove loze

Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze bijeloga grožđa uzgajaju se na pjeskovitim tlima, a tamnija tla su povoljnija za crne (obojene) sorte, prije svega zbog svog povoljnijeg toplinskog... Više [+]

Tagovi

Federalni agromediteranski zavod Mostar Škola rezidbe Voće Vinova loza


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

60


Glasova: 27

Da 45,0%

Glasova: 23

Ne 38,3%

Glasova: 10

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,7%

Pregled ankete

Pregled ankete