Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suradnja
  • 27.06.2015. 08:20

Širenje suradnje s Turskom

Ethem Kalin podržao je inicijativu ministra Dedića da se u narednom razdoblju intenzivnije radi na mogućnostima širenja suradnje u izvozu na mlijeko i sir porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

  • 95
  • 5
  • 0

Šemsudin Dedić, ministar Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva održao je jučer, 26. lipnja, sastanak s Ethemom Kalinom, zamjenikom generalnog direktora Generalne uprave Odbora za meso i mlijeko Republike Turske.

Turski predstavnici izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te najavili objavljivanje još jednog tendera do kraja godine.

Turska je naime, zbog nezapamćenih šteta poljoprivrednoj proizvodnji BiH, koje su nastale pod utjecajem razornih poplava, prošle godine donijela Odluku o odobravanju uvoza 15 tisuća tona govedine iz Bosne i Hercegovine po povoljnijim uvjetima, odnosno uz primjenu nulte carinske stope.

Mogućnosti širenja suradnje

Ethem Kalin podržao je inicijativu ministra Dedića da se u narednom razdoblju intenzivnije radi na mogućnostima širenja suradnje u izvozu na mlijeko i sir porijeklom iz Bosne i Hercegovine, osobito zbog činjenice da je prošloga tjedna BiH dobila zeleno svjetlo za izvoz mlijeka u Europsku uniju.

Izrazivši zahvalnost Vladi Republike Turske na podršci koju kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini, ministar Dedić je izjavio da je ovom Odlukom došlo do svojevrsnog početka procvata stočarstva u zemlji.

Iako još uvijek ima problema u nesmetanoj implementaciji izvoza ovih dviju zemalja koje je potrebno riješiti, očekuje se nastavak ove vrijedne suradnje.


Izvori

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva


Tagovi

Šemsudin Dedić Federalno ministarstvo poljoprivrede Ethem Kalin Suradnja s Turskom Bosna i Hercegovina Republika Turska


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

23

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 56,5%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 30,4%

Glasova: 1

Sve će biti isto 4,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,7%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]