Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suradnja Turske i BiH
  • 26.10.2017. 16:00

Šemsudin Dedić: Želimo u Tursku izvoziti i sir

Ministar poljoprivrede, Šemsudin Dedić na otvaranju Poljoprivredno-poslovnog foruma pozvao turske privrednike da ulažu u poljoprivredu u BiH.

Foto: Leo_
  • 233
  • 18
  • 0

"Danas smo ministar Šarović i ja razgovarali sa ministrom poljoprivrede Republike Turske Ahmetom Eşrefom Fakibabom o dosadašnjoj saradnji između Turske i Bosne i Hercegovine i o tome kako da je unaprijedimo i proširimo. Pošto ministar Fakibaba dolazi u pratnji izuzetno velikog broja predstavnika poljoprivredno-prehrambene industrije Republike Turske, pozivam turske privrednike da zajedno sa privrednicima iz BiH, koji isto tako u velikom broju učestvuju na ovom Forumu, pokreću tursko-bosanska partnerstva u proizvodnji i izvozu, te da investiraju u BiH poljoprivredu i prehrambenu industriju koje vape za dobrim, kvalitetnim i održivim projektima", istakao je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić na otvaranju Poljoprivredno-poslovnog foruma koji je danas održan u Sarajevu.

U razgovoru sa ministrom Fakibabom, federalni ministar Dedić je izrazio zadovoljstvo aranžmanom izvoza mesa u R. Tursku te istakao kako se time daje još jedan podstrek razvoju stočarstva u Federaciji odnosno cijeloj BiH.

Razgovarano je također i o mogućnostima proširenja odnosno pokretanja sličnog aranžmana za druge proizvode animalnog porijekla, posebno sira i drugih mliječnih proizvoda porijeklom iz BiH.

U sklopu Foruma održane su panel diskusije o budućnosti poljoprivredno-prehrambenog partnerstva Bosne i Hercegovine i Turske, nakon čega je upriličeno niz bilateralnih sastanaka te B2B poslovni susreti između privrednika iz Republike Turske i Bosne i Hercegovine u cilju razmjene ideja, mišljenja i pokretanja partnerstava.

Foto: Leo_65


Tagovi

Šemsudin Dedić Ahmet Eşref Fakibaba Saradnja s Turskom Izvoz u Tursku Uvozne kvote Mirko Šarović


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete