Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni savjetnik
  • 29.11.2017. 07:00

Savjetnici, uključite se u AgMENTOR platformu

AgMENTOR platforma ima za cilj povezivanje savjetodavaca u poljoprivredno-prehrambenom sektoru i razmjenu znanja i ideja.

Foto: Bigstockphoto/budabar
  • 535
  • 126
  • 0

USAID/Sweden FARMA II projekt poziva sve savjetodavce/savjetnike u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, sektoru agrobiznisa, kao i ruralnog razvoja, da se uključe u rad AgMENTOR platforme, tako što će popuniti svoj profesionalni profil putem anketnog obrasca. Treba naglasiti da se pod pojmom savjetodavac misli na pružatelje savjetodavnih usluga u poljoprivredi, agrobiznisu i ruralnom razvoju.

Upitnik služi za prikupljanje informacija potrebnih za kompletiranje profila savjetodavaca/savjetnika i analizu njihovih potreba za edukacijom.

Razmjena znanja i ideja

AgMENTOR platforma ima za cilj povezivanje savjetodavaca u poljoprivredno-prehrambenom sektoru i razmjenu znanja i ideja, a bit će usmjerena na proizvođače, prerađivače i druge aktere u posmatranom lancu vrijednosti, sa ciljem da dopuni i pomogne rad savjetodavaca na terenu i poboljša njihovu efikasnost.

Profili će putem AgMENTOR platfome biti na raspolaganju razvojnim projektima, donatorskim agencijama, kolegama savjetodavcima i privatnom sektoru (kompanijama, zadrugama i udruženjima, individualnim poljoprivrednim proizvođačima). Podaci će biti predstavljeni tabelarno i na karti savjetodavaca / savjetnika.

Ocjena potreba koristit će se za planiranje treninga trenera, studijskih putovanja i drugih vidova podrške razvoju usluga savjetovanja u sektoru poljoprivrede u BiH. Istraživanje sprovodi USAID/Sweden FARMA II projekat.

Popunjavanje ovog upitnika traje oko 10 minuta. Za eventualna pitanja obratite se putem email adrese info@farmabih.ba.

Foto: Bigstockphoto/budabar


Tagovi

Poljoprivredni savjetnik AgMENTOR Savjeti u poljoprivredi FARMA II


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.