Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Višenamjenski traktor
  • 25.12.2022. 18:00

Roboractor: Okretan i snalažljiv korejski traktor

Roboractor RT105 objedinjuje tri mašine u jednoj. Postiže maksimalnu brzinu do 50 km/h

Foto: Youtube/ScreenShot
  • 104
  • 6
  • 0

Vrlo živopisan zeleni poljoprivredni stroj s crvenim felgama, Roboractor RT105, višenamjensko je vozilo koje dolazi iz Južne Koreje. Kombinaciju traktora, utovarivača i bagera ondje proizvodi Daeho Agricultural Machinery Co. Ltd. od 2014. godine. 

Ovaj proizvođač poljomehanizacije inače kreira strojeve koji služe za rad u vlažnim uvjetima, kao što je uzgoj riže. Osim priključaka koji služe svrsi za ovu ratarsku kulturu, u asortimanu imaju i ovaj stroj od 105 KS

Korejski poljoprivredni tehničari bili su inspirirani teleskopskim utovarivačima sa stražnjom hidraulikom. 

Njegova se kabina nalazi na lijevoj strani vozila i podsjeća na konvencionalne teleskopske utovarivače. U sredini je rotirajuća ruka bagera. Vrlo je okretan i odlično se snalazi u teškim uslovima. 

Postiže maksimalnu brzinu od 50 km/h. Ugao upravljanja je 100 stepeni što ga čini lakim za korištenje. Kabina se može nagnuti u stranu kako bi se olakšao pristup motoru i održavanje. U stražnjem dijelu nalazi se sistem za brzo spajanje potrebnih alata koji omogućava da se cijeli posao završi za sedam sekundi.

Kako se snalazi u različitim uslovima, pogledajte u videu. 

 


Tagovi

Roboractor Traktor Korejski traktor Poljoprivredna mehanizacija Bager Utovarivač


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]