Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna proizvodnja
  • 05.07.2020. 10:40

Resorni ministri BiH najavili nove mjere podrške u poljoprivredi

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima uvođenja novih mjera potpore, koje bi se odnosile na uslove proizvodnje i plasmana poljoprivrednih proizvoda.

Foto: Depositphotos/Denisfilm (ilustracija)
  • 657
  • 112
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Boris Pašalić i ministar poljoprivrede Federacije BiH, Šemsudin Dedić, sastali su se prije dva dana u Sarajevu i razgovarali o modelima dodatne finansijske podrške u sektoru poljoprivrede.

Dvojica ministara saglasni su oko mogućnosti donošenja novog seta mjera za potporu poljoprivredi koje bi bile definisane i precizirane u narednom periodu, te koordinisane sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, stoji u saopštenju Vlade RS.

Razgovarano je i o tekućim mjerama sistemske i institucionalne podrške povezane sa uslovima proizvodnje i plasmana poljoprivrednih proizvoda u vrijeme pandemije izazvane korona virusom, te o dugoročnim smjernicama strateškog razvoja sektora poljoprivrede.

Ublažavanje posljedica pandemije - potpore za biljnu proizvodnju i podjela besplatnih plastenika

U našoj zemlji aktivno se radi na donošenju mjera u cilju ublažavanja posljedica izazvanih pandemijom korona virusa, a kroz aktivnosti koje se definisane Zakonom o ublažavanju ekonomske krize koja nas je zadesila, kao i putem potpora ekonomiji.


Tagovi

Ministri poljoprivrede Boris Pašalić Šemsudin Dedić Mjere podrške Poljoprivredni sektor Poljoprivredni proizvodi Plasman poljoprivrednih proizvoda Ublažavanje posljedica Korona virus


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.