Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grad Tuzla
  • 16.02.2016. 16:00

Rekultivacija degradiranog zemljišta važna tema

Danas je u zgradi Gradske uprave Tuzla, održan drugi sastanak Partnerske grupe za rekultivaciju degradiranog zemljišta pri površinskoj eksploataciji uglja i drugih ruda

  • 113
  • 7
  • 0

Danas je u zgradi Gradske uprave Tuzla, održan drugi sastanak Partnerske grupe za rekultivaciju degradiranog zemljišta pri površinskoj eksploataciji uglja i drugih ruda, tokom kojeg je razmatrana mogućnost korištenja degradiranog rudničkog zemljišta za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Sastanku su prisustvali predstavnici općina TK-a, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona, kompanije "Rudarsko projektovanje" d.o.o. Tuzla, te predstavnici projekta unapređenja lokalnog razvoja-GOLD, koji zajednički finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju (Sida).

Grad Tuzla je učestvovao u organizaciji sastanka sa ciljem realizacije projekta Partnerstvo za efektivniju implementaciju lokalnog ekonomskog razvoja u sjeveroistočnoj BiH, koji provodi Nezavisni biro za razvoj, a finansira Evropska unija.


Izvori

Grad Tuzla


Tagovi

Agroklub Tuzla Degradirano zemljište USAID Rekultivacija zemljišta

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]