Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Viroexpo 2018
  • 23.02.2018. 16:30

Rekordnih 29 zemalja na sajmu Viroexpo 2018.

Otvoren je 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018. Uz zemlju partnera Albaniju, pridružile su se zemlje Katar i Litva.

  • 113
  • 6
  • 0

Danas je otvoren 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018. Sajam se na prostoru Visoke škole u Virovitici (Hrvatska) održava od danas, 23. do 25. februara, a ove godine na njemu će se predstaviti izlagači iz rekordnih 29 zemalja.

"Ovaj sajam je jedan od najjačih brendova Hrvatske. U tri dana sajam posjeti toliki broj ljudi koliko Virovitica nema stanovnika", poručio je Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede RH. 

Predavanje o obnovljivim izvorima energije

Ovogodišnjem sajmu su se, uz zemlju partnera Albaniju, pridružile zemlje Katar i Litva. Po prvi put sajam ima tri partnera - grad, županiju i zemlju partnera. 

Uz niz sadržaja, na Viroexpu će ove godine, od petka do nedjelje, biti i iznimno sadržajna stručna predavanja iz gospodarstva i poljoprivrede. U organizaciji Energetskog instituta Hrvoje Požar, Hrvatska poljoprivredne komore i Zelene energetske zadruge, danas će se, u sklopu Viroexpa 2018, održati predavanje na temu "Obnovljivi izvori energije u poljoprivredi: anaerobna digestija, bioplin (obnovljivo gorivo) i digestat (organsko gnojivo): Obzor 2020 Biogas Action te proizvodnja agropaleta iz granjevine kod održavanja i njege trajnih nasada: Obzor 20202 up_running".  Sva predavanja su besplatna i održavaju se u sklopu sajma.

Partner ovogodišnjeg sajma je Republika Albanija

Zemlja partner 23. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Republika Albanija. Na jučerašnjem gospodarskom forumu, Ilir Melo, veleposlanik Republike Albanije u RH, govorio je o tome kako poslovati s Republikom Albanijom. Istaknuo je kako je cilj unaprijediti gospodarstvo te povećati trgovinsku razmjenu između dviju zemalja, a kao jedna od grana u kojoj se nameće suradnja je i turizam, s obzirom na to da je Albanija usmjerena prema turizmu.

"Prvi put je Albanija partner ovom sajmu. Ovo je odlična prilika da se uspostave izravni kontakti medju proizvođačima i kupcima. Albanija je uvjerena da postoji velik potencijal za suradnju među zemljama. Pružamo otvorena vrata za sve zemlje ove regije te liberalno tržište i klimu za ulagače", rekao je veleposlanik Melo.

Foto: Karolina Tušek


Tagovi

Viroexpo 2018 Sajam gospodarstva Virovitica Poljoprivreda Mehanizacija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

61


Glasova: 27

Da 44,3%

Glasova: 24

Ne 39,3%

Glasova: 10

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,4%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !