Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Analiza zemljišta
  • 13.04.2020. 19:00
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Čitluk

Registrovani poljoprivrednici oslobođeni naknade za kontrolu plodnosti tla

Registovani poljoprivredni proizvođači ili oni koji su u Registru korisnika pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, neće plaćati analizu zemljišta.

Foto: Depositphotos/DeepGreen
  • 220
  • 40
  • 0

Kako bi se poljoprivredna proizvodnja slobodno odvijala, Federalni zavod za agropedologiju će osloboditi registrovane poljoprivrednike od obaveze plaćanja naknade za sve aktivnosti koje se odnose na kontrolu plodnosti zemljišta.

Ove obaveze oslobođeni su svi proizvođači koji su registrovani u Registru poljoprivrednih gospodarstava ili u Registru korisnika pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, stoji na zvaničnoj stranici općine Čitluk.

Analiza stiže na email adresu

Registrovani poljoprivrednici treba u svom zahtjevu da navedu katastarsku općinu, broj RPG/RK, odnosno, trebalo bi da ukoliko imaju potvrdu, da je dostave, kao dokaz da su registrovali svoje gazdinstvo. Takođe, ostavljaju i svoju email adresu, na koju će im biti proslijeđena izvršena analiza sa preporukama

Svi koji ispunjavaju uslove, uzorke zemljišta mogu poslati poštom, u cilju izbjegavanja direktnog dolaska u agropedološki zavod, što je u skladu sa usvojenom odlukom Vlade FBiH. 

Navedene mjere Federalni zavod za agropedologiju primjenjivati će za vrijeme trajanja stanje nesreće uzrokovane pandemijom koronavirusa, na području naše države, navodi eKapija


Tagovi

Registrovani poljoprivrednici Registrovano gospodarstvo Poljoprivredno gazdinstvo Analiza zemljišta Analiza sa preporukama Uzorci zemljišta Navedene mjere


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

65


Glasova: 29

Da 44,6%

Glasova: 25

Ne 38,5%

Glasova: 11

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,9%

Pregled ankete

Pregled ankete