Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Organizator protesta
  • 07.04.2023. 16:15
  • Bijeljinska regija, Republika Srpska, Bijeljina

Reakcija Bakajlića: Vandalski čin Radića, sreća pa ga nisam vidio

Predsjedniku Udruženja poljoprivrednih proizvođača "Sela Semberije", Bošku Radiću, zasmetalo prisustvo predstavnika iz Federacije BiH na današnjim protestima.

Foto: Info Bijeljina
  • 195
  • 45
  • 0

Organizator današnjih protesta semberskih poljoprivrednika, predsjednik Udruženja "Sela Semberije i Majevice", Savo Bakajlić, oštro je reagirao na neugodnu scenu koju je doživio predsjednik Udruženja poljoprivrednika iz FBiH, Nedžad Bićo, u Bijeljini.

Kako smo već objavili, Biću je na ulici presreo predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača "Sela Semberije", Boško Radić, kojem je zasmetalo prisustvo predstavnika iz Federacije BiH.    

"Gradska skitnica, Boško Radić, tako napišite, je 2014. imao traktor od 5.000 maraka, sad ima dva stana, lokal, traktore i priključke vrijedne pola miliona maraka i treba SIPA da mu zakuca na vrata, a ne da se bavi nečim što on kao predstavlja", ljutito je poručio organizator protesta.

Bakajlić je dodao i kako je on lično formirao udruženje kojim sada predsjedava Radić, te da je spreman podnijeti ostavku ako dokaže da predstavlja pola od broja današnjih traktora koji su izašli na proteste.

"Nedžad Bićo je pozvan na proteste, to što je uradio Radić je vandalski čin, sreća mu je da ja nisam vidio jer bi se mi sukobili. Bićo je gost isto kao što sam ja u Sarajevu ili bilo kojem drugom gradu. Radić je potčinjen režimu", rekao je Bakajlić za Agroklub.


Tagovi

Protesti poljoprivrednika Semberija Bijeljina Savo Bakajlić Boško Radić Nedžad Bićo


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.