Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Demanti
  • 05.10.2016. 10:00

Rat priopćenjima - jedni za Dedića, drugi protiv!

Dok Koordinacija udruženja poljoprivrednika traži smjenu i procesuiranje ministra Š. Dedića, Savez općinskih udruženja poljoprivrednika USK tvrdi da je zahtjev - lažan!

Foto: fmpvs.gov.ba
  • 159
  • 7
  • 0

Dan nakon što se u javnosti pojavilo priopćenje Koordinacije udruženja poljoprivrednika, prerađivača i saveza poljoprivrednika Federacije BiH (FBiH) kojom je zatražena smjena i procesuiranje federalnog ministra poljoprivrede Šemsudina Dedića, uslijediio je i demanti!

Traže smjenu i procesuiranje ministra Dedića!

Točnije, Ministarstvo je zaprimilo demanti Saveza općinskih udruženja poljoprivrednika USK u kojem se "ograđuju od neosnovanih optužbi iznesenih protiv federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića, te od plasiranja neistina o radu Ministarstva od strane tzv. Koordinacije udruženja poljoprivrednika, prerađivača i saveza poljoprivrednika BiH iza koje se krije Dževad Kovač."

Podsjećamo, u priopćenju Koordinacije, ministra Dedića terete za korupciju, zloupotrebu položaja, obmanu javnosti, neisplaćivanje poticaja, te nedonošenje programa po zakonu i pravilnika poticaja kako bi spriječili dalju štetu u poljoprivredi.

Međutim, u demantiju tvrde, između ostalog, kako nikakva telefonska sjednica nije održana sa Dževadom Kovačem niti postoji "Koordinacija udruženja poljoprivrednika, prerađivača i saveza poljoprivrednika FBiH".

TOR traži smjene, Ministarstvo povrat novca!

Savez također podsjeća javnost da Dževad Kovač, pod krinkom raznih udruženja, već duže vrijeme zloupotrebljava čestite poljoprivrednike Unsko-sanskog kantona i njihove predstavnike kako bi prikrio svoje nezakonite radnje koje je već utvrdila Federalna uprava za inspekcijske poslove, naloživši povrat sredstava, o čemu je Ministarstvo već ranije obavještavalo javnost.

Cjelokupno saopćenje Saveza općinskih udruženja poljoprivrednika USK možete pogledati ovdje.

Foto: fmpvs.gov.ba


Tagovi

Šemsudin Dedić Federalni ministar poljoprivrede Priopćenja Smjena Demanti


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas