Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vodostaj
  • 06.03.2018. 10:30

Raste vodostaj Miljacke i Jale

Otapanje snijega moglo bi uzrokovati rast vodostaja Une i Sane.

  • 93
  • 8
  • 0

Nagli rast temperature, posljedično otapanje snijega, ali i nove kišne padavine uzrokovale su rast vodostaja Miljacke i Jale. 

Tako je nivo rijeke Miljacke u Sarajevu (Ćumurija) 115 centimetara i ima tendenciju rasta. Nivo rijeke Jale u Tuzli dostigao je visinu od 74 centimetra i dalje raste. 

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, nivo rijeke Une u Bihaću iznosi 54 centimetra i nije blizu kritične točke koja iznosi 100 centimetara. Ipak, očekuje se njen porast nakon topljenja snijega koji je u Bihaću visok još uvijek 71 centimetar. 

Nivo Sane u Sanskom Mostu je 151 centimetar i ima tendenciju pada. Podsjetimo, kritična točka Sane iznosi 380 centimetara, ali se također očekuje njen porast nakon topljenja snijega kojega je na području Sanskog mosta preko 30 centimetara.  

U padu je nivo rijeke Bosne koja u Reljevu (Sarajevo) iznosi 221 centimetar, a njena visina u Zenici iznosi 203 centimetra i stagnira. 

Foto: Pixabay/Natalia_Kollegova


Tagovi

Vodostaj Rast vodostaja Topljenje snijega Miljacka Jala Una Sana


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]