Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredno zemljište
  • 18.03.2020. 16:30
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Čapljina

Raspisan konkurs za dodjelu koncesije na poljoprivredno zemljište

Koncesija se dodjeljuje za podizanje zasada maslina i za voćarsko vinogradarske vrste. Predviđena poljoprivredna proizvodnja planira se realizovati kroz revitalizaciju zapuštenih dijelova poljoprivrednog zemljišta.

Foto: Gordana Nastić
  • 128
  • 15
  • 0

Upotreba poljoprivrednog zemljišta, koje je u državnom vlasništvu, biti će moguća dodjelom koncesije, na području Čapljine. Grad je raspisao konkurs povodom ove teme. 

Po ovom konkursu, koncesija se dodjeljuje za zasade maslina i voćarsko vinogradarske vrste. Period trajanja je na 30 godina. 

Početna vrijednost naknade, prema ovom javnom konkursu (za koncesiju na poljoprivredno tlo) iznosi 100 KM po jednom hektaru, kako navodi zvanična stranica Grada Čapljine.  

Ko može konkurisati i kako?

Pravo da konkurišu na ovom javnom pozivu imaju domaća i strana pravna lica, utemeljena i registrovana u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine. Takođe, mogu konkurisati i fizičke osobe, koje obavljaju registrovanu obrtničku djelatnost ili su upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata. 

Predviđena poljoprivredna proizvodnja planira se realizovati kroz revitalizaciju zapuštenih dijelova poljoprivrednog tla, kao i kroz organizaciju proizvodnje poljoprivrednih usjeva, na ponuđenim parcelama. 

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 30 dana od dana posljednje objave, a detaljnije informacije možete pronaći u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Dodjela koncesije Poljoprivredno zemljište Registar poljoprivrednih gazdinstava Organizacija proizvodnje Ponuđene parcele Zasad maslina Voćarske vrste Vinogradarske vrste


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.