Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Internet
  • 27.03.2020. 16:30

Pušten u rad portal o aktualnim informacijama vezanim za korona virus

Na ovoj web stranici dostupne su informacije za cijelu Federaciju BiH i pojedinačno po kantonima. Takođe, mogu se naći i svi korisni linkovi i potrebni kontakt telefoni.

Foto: Bigstock/Joykid
  • 62
  • 9
  • 0

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine od danas je u rad pustila internet geoportal na adresi www.covid-19.ba. Portal je pripremljen u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH, a građanima će pružati kompletne, aktuelne i potvrđene podatke zvaničnih i nadležnih javnih i zdravstvenih institucija koje se odnose na situaciju sa koronavirusom, stoji u saopćenju Vlade FBiH.  

Na ovoj web stranici dostupne su informacije za cijelu Federaciju BiH i pojedinačno po kantonima o svim testiranim osobama, rezultatima testova, bili oni pozitivni ili negativni, kao i o broju smrtnih slučajeva.

Takođe, na stranici se nalaze linkovi s naredbama, uredbama i preporukama nadležnih federalnih institucija  kao što su Vlada Federacije BiH, Federalni štab civilne zaštite, Federalno ministarstvo zdravstva  i Federalno ministarstvo prometa i komunikacija. 

Građani na ovom portalu mogu naći i sve važne kontakt telefone

Treba naglasiti da se podaci prikupljaju kroz aplikaciju koja je razvijena u pozadini portala i koja omogućava da Zavod za javno zdravstvo FBiH informatički bude uvezan sa svim kantonalnim zavodima za javno zdravstvo kao i sa kliničkim laboratorijama gdje se obavljaju sva testiranja na Covid-19, tako da oni svi rade nad jednom centraliziranom bazom podataka.   


Tagovi

Geoportal Potvrđeni podaci Dostupne infromacije Linkovi sa naredbama Kliničke laboratorije


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete