Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pregovori u toku
  • 15.08.2022. 13:30

Protesti u Srbiji: Blokiran put Pančevo-Beograd, zabilježen i incident

Poljoprivrednici iz južnog Banata blokirali su traktorima oba prilaza Pančevu iz Beograda

Foto: Julijana Kuzmić (ilustracija)
  • 184
  • 38
  • 0

Oko 150 traktora poljoprivrednika iz Dolova, Starčeva, Omoljice, Brestovca, Bavaništa, Kovina blokiralo je novi put Pančevo-Beograd zbog čega se napravila kolona vozila duga više od kilometra, piše Sputnjik

Na starom pančevačkom putu je oko 70 traktora iz više mjesta južnog Banata - Kovačice, Crepaje, Padine.

Međutim, kako piše FoNet, na blokadi kod Starog mosta u Pančevu, došlo je do verbalnog sukoba, koji je bio na ivici i fizičkog obračuna. Vozač Mercedesa pančevačkih registarskih oznaka izletio je iz automobila i nasrnuo na ratare, ali poslije verbalnog sukoba, vozač je otišao.

Pripadnici policije stajali su sa strane i sve to posmatrali.

Čekaju se rezultati sastanka

Iz Vlade je za danas (15.8.) u 10 sati najavljen sastanak premijerke u tehničkoj Vladi Ane Brnabić sa predstavnicima poljoprivrednika. Tema sastanka bit će zahtjevi ratara koji prethodnih sedam dana protestuju. Sastanku prisustvovaće i proizvođači ulja, predstavnici trgovinskih lanaca, predstavnici Privredne komore Srbije, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva finansija.

Kako smo ranije pisali, šumadijski ratari će čekati znak svojih kolega i ukoliko pregovori ne budu zadovoljavajući, kolona traktora će krenuti iz Kragujevca auto-putem E-75 ka prijestolnici.


Tagovi

Protesti Srbija Ratari Poljoprivrednici Blokada Pregovori


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...