• Uvoz krumpira
  • 30.04.2021. 18:00

Prosvjed zbog uvoznog krumpira - poljoprivrednici dijelili svoj, eko uzgojen

Njemačke farmere ljuti uvoz eko krumpira iz sjevernoistočne Afrike dok tamošnji proizvođači još uvijek imaju dovoljno zaliha.

Foto: Depositphotos/ammaluya
  • 79
  • 138
  • 0

Ekološki poljoprivrednici iz njemačke regije Wendland nedavno su prolaznicima dijelili svoj eko krumpir u znak prosvjeda uvozu iz Egipta. Okupili su se ispred jedne od Denn's Biomarkt trgovina i iz prikolice svoj urod stavljali u vrećice i nudili ih građanima koji su se ondje našli.

Čin je to kojim su željeli iskazati svoju ljutnju na spomenuti lanac trgovina, za kojeg kažu da je u prodavaonici u Lüneburgu na svojim policama nudio mladi krumpir iz sjevernoistočne Afrike.

Farmeri negoduju zbog uvoza jer, kako kažu, proizvođači iz pokrajine Donja Saska još uvijek imaju dovoljno zaliha da zadovolje potrebe potrošača. "U našim skladištima imamo dovoljno lijepog krumpira", izjavio je farmer Cersten Niemann za NDR

Poslali pismo sjedištu tvrtke

Proizvođači nisu stali na ovoj akciji nego su poslali i prosvjedno pismo sjedištu te tvrtke u Töpenu u Bavarskoj, piše agrarheute.

Prema Centru za ekološku kompetenciju Donje Saske, u Wendlandu se svake godine ova kultura uzgaja na oko 700 hektara.

Inače, grupa Dennree je specijalizirana za eko tržište, a sa svojim Denn's Biomarkt podružnicama postigla je konsolidiranu neto prodaju od 1,4 milijarde eura u 2020. godini što je rast od 285 milijuna eura, odnosno više od 25 posto u odnosu na prethodnu godinu.


Tagovi

Ekološki uzgoj Krumpiri Prosvjedi Njemačka Uvoz


Autorica

Martina Popić

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Roda...