• Bijeljinska šećerana
  • 02.02.2019. 18:00

Propao dogovor s turskom firmom - šećerana opet na licitaciji

Potencijalni kupac će morati da uplati depozit od 10.000 maraka, a ponude će se dostavljati u zatvorenim kovertama, koje će na kraju otvoriti i razmotriti Odbor povjerilaca, odlučeno je na posljednjoj sjednici Skupštine povjerilaca.

Foto: Bigstockphoto/mailsonpignata
  • 49
  • 7
  • 0

Propale su sve dosadašnje ponude za kupovinu Fabrike šećera u Bijeljini pa su povjerioci na posljednjoj sjednici Skupštine donijeli odluku da se ide u novu prodaju i da se imovina ponudi na licitaciji po početnoj cijeni od deset miliona maraka.

Potencijalni kupac će morati da uplati depozit od 10.000 maraka, a ponude će se dostavljati u zatvorenim kovertama, koje će na kraju otvoriti i razmotriti Odbor povjerilaca. 

"Poziv će biti objavljen u dnevnim novinama, a otvaranje pismenih ponuda očekuje se krajem februara", kazao je Nebojša Matić, stečajni upravnik, a na čiji prijedlog će se i ići u prodaju, navode Nezavisne.   

Inače na sjednici Skupštine povjerilaca pojavili su se i potencijalni kupci iz Turske iz firme "Solist", koji su ranije ponudili 5,1 milion evra za kupovinu fabrike, ali su još jednom odbili da uplate depozit i tako se diskvalifikovali iz dalje trke. Njima je ponuđen rok od 30 dana da uplate depozit od 50.000 maraka i da dostave bankarske garancije kako bi bila realizovana njihova ponuda, ali oni obećanjem da će dostaviti garanciju nisu ubijedili povjerioce. 

Bijeljinsku Šećeranu kupila turska kompanija - hoće li nastaviti sa radom?

Faik Muhić, predstavnik većinskog broja povjerilaca, rekao je da turska firma nije isključena iz prodaje na javnoj licitaciji, ali je poručio da i strani investitori moraju poštovati zakone i da oni koji ih ne poštuju i nisu pravi kupci.

Inače, šansu da koriguje svoju ponudu dobio je i Goran Vajkić iz Banjaluke, koji je ranije ponudio 6,75 miliona maraka, ali s obzirom na to da to nije učinio, i on je otpao kao kupac. 

Još ranije kao slaba odbijena je i ponuda za kupovinu jedne kompanije iz Vijetnama. 


Tagovi

Bijeljinska šećerana Prodaja Nebojša Matić Faik Muhić Depozit


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi