Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Federalno ministarstvo poljoprivrede
  • 06.06.2017. 16:00

Projekt navodnjavanja u Sanskom Mostu

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva razgovarao s predstavnicima općine Sanski Most o realizaciji projekta hitnog oporavka od poplava te o Projektu navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta.

Foto: Pixabay/music
  • 554
  • 33
  • 0

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić posjetio je općinu Sanski Most, kako bi obišao infrastrukturne radove na području ove općine te prisustvovao obilježavanju manifestacije "Galaja 2017".

Ministar Dedić se sastao sa načelnikom općine Sanski Most Farisom Hasanbegovićem, premijerom USK Huseinom Rošićem, kao i kantonalnim i federalnim zastupnicima. Tom prilikom razgovarano je o realizaciji projekta FERP (Projekat hitnog oporavka od poplava), putem kojeg se izvode radovi na sanaciji lokalne infrastrukture, kao i Projektu navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta na području ove općine. O realizaciji ovih iznimno važnih projekata za FBiH prisutne je upoznao Alojz Dunđer, direktor jedinice PIU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Delegacija je zatim obišla završne radove na lokalnoj infrastrukturi, kao i gradilište kružnog toka kojeg realizira Direkcija za ceste FBiH. Ovaj projekat, koji je od velikog značaja za sigurnost građana, bit će završen u narednih 15 dana.

Ministar Dedić je posjetio i farmu "Bajrić" te razgovarao sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja.

"Lokalna samouprava je ona koja je najbliža građanima i najbolje razumije njihove probleme i potrebe. Iz tog razloga projekti koji se realizuju kao i oni koje planiramo zasigurno će doprinijeti stvaranju boljih uslova za život u ovoj općini", istakao je ministar Dedić.

Foto: Pixabay/music4life


Tagovi

Šemsudin Dedić Farma Bajrić Galaja 2017 FERP Projekt navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.