Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seljački savez FBiH
  • 25.04.2017. 12:00

Proglasite elementarnu nepogodu za cijelu FBiH!

Poljoprivredna proizvodnja u Federaciji BiH, i bez ovih nepogoda, već je bila na koljenima. Ovo je samo kap koja je prelila čašu te će se zbog toga nastaviti negativni trend još većeg iseljavanja stanovništva iz BiH, stoji u pismu Seljačkog saveza premijeru Novaliću.

Foto: Dražen Krstanović
  • 1.440
  • 97
  • 0

Seljački savez Federacije BiH uputio je predsjedniku Vlade Federacije BiH Fadilu Novaliću zahtjev za proglašenje elementarne nepogode zbog ogromnih šteta koje su niske temperature, snijeg i mraz nanijele poljoprivrednicima,

Prema njihovim pokazateljima, navode, štete nastale od 16. do 24. aprila na prostoru FBiH kreću se u rasponu od 70 do 100 posto, prvenstveno u biljnoj proizvodnji, povrtlarstvu, voćarstvu i vinogradarstvu

Poljoprivredna proizvodnja u Federaciji BiH, i bez ovih nepogoda, već je, kažu, bila na koljenima.

"Ovo je samo kap koja je prelila čašu te će se zbog toga nastaviti negativni trend još većeg iseljavanja stanovništva iz BiH. Stoga, od Vas kao predsjednika Vlade Federacije BiH i cijele Vlade tražimo da proglasite elementarnu nepogodu za prostor cijele Federacije BiH kako bi poljoprivrednici mogli djelomično nadoknaditi uložena sredstva, jer ove godine na prostoru Federacije BiH neće biti berbe", zaključuje u zahtjevu Seljački savez Federacije BiH.

Foto: Dražen Krstanović


Tagovi

Seljački savez Fadil Novalić Elementarna nepogoda Štete


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.