Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Urbana tržnica
  • 17.02.2022. 16:30
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

Produžen rok prijava za besplatne prodajne štandove u Banjoj Luci

Glavna pogodnost za korisnike ogleda se u mogućnosti besplatnog korištenja ovih prodajnih mjesta tokom prvih 12 mjeseci, a dugoročno korištenje štandova biće omogućeno po povlaštenim uslovima

Foto: Depositphotos/voronin-76
  • 63
  • 20
  • 0

Javni poziv za izbor korisnika tržišne infrastrukture – mobilnih prodajnih štandova u Banjoj Luci, raspisan u okviru projekta "Urbane tržnice", produžen je do 23. februara, kako bi svi zainteresovani mogli da se prijave za učešće. Poljoprivredni proizvođači imaju mogućnost da prijave za korištenje uređenih prodajnih štandova na atraktivnim lokacijama u najgušće naseljenim mjesnim zajednicama podnesu do naredne srijede.

Prema ovom pozivu, pravo na prijavu imaju proizvođači sa teritorije Banje Luke, odnosno fizička lica, samostalni preduzetnici i privredna društva iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, koji se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz oblasti animalne proizvodnje mesne prerađevine, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, med i drugi pčelarski proizvodi.

Kao i oni koji se bave proizvodnjom biljnih proizvoda, tačnije voća i proizvodi od voća, povrće i proizvodi od povrća, žitarice i mlinski proizvodi, ljekobilje i čajevi, gljive.

Besplatno korištenje prvu godinu (Foto: Grad Banja Luka)

Glavna pogodnost za korisnike ogleda se u mogućnosti besplatnog korištenja ovih prodajnih mjesta tokom prvih 12 mjeseci, a dugoročno korištenje štandova biće omogućeno po povlaštenim uslovima.

Javni poziv objavljen je u okviru projekta „Uspostava novih vizuelno atraktivnih prodajnih mjesta za domaće proizvođače – Urbana tržnica“, koji se realizuje u okviru projekta EU4AGRl — podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH.

Voćari u RS traže organiziran otkup i mjere: Prodajemo po cijeni koliko ko da

Na ovaj način omogućit će se lokalnim proizvođačima da izlože i prodaju svoje proizvode u uređenom ambijentu i u skladu sa relevantnim zakonskim propisima, te da pristupom novom tržištu stvore preduslove za proširenje proizvodnje, rast prihoda i novo zapošljavanje.

Zainteresovani sve dodatne informacije mogu dobiti u prostorijama Centra razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka ili na brojeve telefona: 051/433-623, 051/433-636 svakim radnim danom od osam do 15 sati.


Tagovi

Pijaca Urbana tržnica Javni poziv Banja Luka EU4AGRI Poljoprivredni proizvođači


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.