Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prijave u toku
  • 18.04.2023. 12:00

Prilika za poljoprivrednike: Pet miliona eura za podršku Hrvatima u BiH

Prednost u dobijanju finansijske podrške imat će programi i projekti koji će proizvoditi dugoročnije učinke za opstanak hrvatskoga naroda u BiH

Foto: Depositphotos/zoteva87
  • 355
  • 43
  • 0

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni natječaj za finansiranje programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu, a moguće je kandidirati i one za poljoprivredu. Za ovu namjenu državnim budžetom te zemlje osigurana su sredstva u iznosu od pet miliona eura. Mogu se prijaviti pravne i fizičke osobe sa sjedištem/prebivalištem u BiH - registrirane u poljoprivredi u skladu s nacionalnim propisima.

U ovom sektoru, moguće je ostvariti finansijsku podršku: ratarstvu, stočarstvu, voćarstvu, maslinarstvu, vinogradarstvu, pčelarstvu, ribarstvu, kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnja rasplodnog podmlatka uzgojno valjanih domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, podizanje novih i restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, izgradnja, adaptacija i opremanje zatvorenih i zaštićenih prostora i objekata i drugih ulaganja u području poljoprivrede.

Prednost u ostvarivanju ovog prava imat će programi i projekti koji će proizvoditi dugoročnije učinke za opstanak hrvatskoga naroda u BiH, te oni koji se provode u partnerstvu s pravnim i fizičkim osobama iz Republike Hrvatske u smislu prekogranične saradnje, programi i projekti koje finansijski podupire lokalna zajednica, koji uključuju opstanak i stabilnost ustanova te stvaranje i očuvanje radnih mjesta, kao i oni kod kojih je vidljiva jasna provedivost i održivost.

Prijava se obvezno podnosi u elektronskom i papirnatom obliku. Prije nego se e-prijavni obrazac konačno spremi i pošalje putem sistema - ovdje, potrebno je preuzeti obrasce, popuniti ih i ovjeriti potpisom, odnosno pečatom. Dokumente je potom potrebno učitati u sistem, a original poslati poštom. Ostale detalje možete pročitati u priloženom origiranlu javnog natječaja.

Potrebne obrasce i upute možete preuzeti ispod ovog teksta

Dokumentacija se dostavlja preporučeno poštom na adresu: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Pantovčak 258, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska, s naznakom "za Javni natječaj za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu".

Ukoliko se niste već registrirali i aktivirali Korisnički račun za prijavu na neki od ranijih poziva, potrebno je provesti postupak registracije.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana i traje zaključno do 17. maja 2023. godine. Dodatne informacije vezane uz podnošenje prijave možete dobiti radnim danom u vremenu od 10:00 do 15:00 sati na brojevima telefona: +385 (0)1/6444-682, +385 (0) 1/6444-678 ili na e-mail adresu: hrvati-bih-projekti@hrvatiizvanrh.hr.


Dokumenti


Tagovi

Javni natječaj Podrška Hrvatima u BiH Prijave za podršku Finansijska potpora Poljoprivreda Poljoprivrednici


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.