Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sistem navodnjavanja
  • 16.08.2017. 20:00

Pričalo se o projektu navodnjavanja u Potkozarju

Izgradnjom brana obezbijedile bi se potrebne količine vode za navodnjavanje za oko 1.750 hektara na području Potkozarja na kojem je zastupljena intenzivna biljna proizvodnja.

Foto: vladars.net
  • 343
  • 20
  • 0

U prostorijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske održana je druga prezentacija o provedenim aktivnostima na izradi Idejnog rješenja razvoja irigacionog sistema na području voćnjaka u Potkozarju, opština Gradiška.

Prezentaciji je prisustvovao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, predstavnici sektora vodoprivrede i savjetodavne poljoprivredne službe, kao i predstavnici iz opštine Gradiška na čijoj teritoriji se planira relizacija projektnih aktivnosti. Izrada tehničke dokumentacije za predmetnu lokaciju finansira se iz kredita Svjetske banke u okviru Projekta razvoja navodnjavanja (IDP) čije aktivnosti realizuje Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata u okviru resornog Ministarstva.

Rješenja za izgradnju brana

Projektant, "Zavod za vodoprivredu d.o.o." iz Bijeljine, je na osnovu raspoloživih podloga i urađenih istražnih radova predstavio koncepte rješenja za izgradnju brana na više lokacija. Izgradnjom brana obezbijedile bi se potrebne količine vode za navodnjavanje za oko 1.750 hektara na području Potkozarja na kojem je zastupljena intenzivna biljna proizvodnja. Takođe, predložena rješenja za brane bi, pored navodnjavanja, imale i funkciju zaštite od voda što je u skladu sa integralnim pristupom upravljanja vodama i potrebom da se grade višenamjenske brane.

Na osnovu prijedloga koje dostave učesnici uključeni u projektne aktivnosti dogovoreno je da u narednom periodu, projektant pristupiti detaljnoj razradi tehničkih rješenja za višenamjenske brane.

Foto: vladars.net


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Republika Srpska Navodnjavanje Potkozarje Voćnjaci Gradiška


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

17

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 10

Katastrofu, propast ćemo! 58,8%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 29,4%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,9%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,9%

Pregled ankete

Pregled ankete