Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo privrede KS
  • 21.12.2022. 16:30
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

Predstavljena platforma za online prijave na programske poticaje

Proces prijave, odnosno kratko uputstvo kako funkcionira prijava na ovu platformu predstavljen je u informatvnom videu pripremljenom isključivo za informisanje potencijalnih korisnika

Foto: Adnan Delić
  • 100
  • 6
  • 0

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo predstavilo je danas platformu iz projekta digitalizacije poticaja. Riječ je o najnovijem softwerskom rješenju čija je testna faza pokazala da je rješenje uspješno implementirano, kompaktno i primjenjivo na bilo koji javni poziv koji se provodi u ministarstvima KS.

Resorni ministar, Adnan Delić, naveo je kako godišnje imaju 20-tak javnih poziva i stotine prijava koje pristignu. Velika većina onih koji ne ostvare pravo po javnom pozivu jesu oni koji propuste neki od formalnih, tehničkih uvjeta poziva i zbog toga je realizacija programa, kako je kazao, niža od one koju bi željeli.

"Ovim rješenjem prevazilazimo taj problem i zahvaljujući online prijavi aplikanti će u trenutku prijave znati da je njihova prijava tehnički ispravna, kao i da li imaju pravo na poticaj za koji su odlučili aplicirati", rekao je Delić.

Jedinstveno rješenje

E-platforma za online prijavu na javne pozive Ministarstva privrede prvo je i jedinstveno softwersko rješenje ovog tipa u Bosni i Hercegovini, a sam proces implementacije trajao je pet mjeseci. U potpunosti je usklađena sa zakonskim propisima, a najjednostavnijim jezikom kazano ona predstavlja interne akte, zakone i pravilnike pretočene u digitalne kodove.

Olakšavajuće okolnosti koje ova platforma nudi korisnicima jesu mogućnost prijave svaki dan tokom trajanja javnog poziva i to bilo kad i sa bilo kojeg mjesta, mogućnost elektronske provjere statusa prijave tokom cijelog procesa, mogućnost dopunjavanja dokumentacije tokom trajanja javnog poziva, obavještenja o statusu aplikacije, kao i informacije o rezultatima javnog poziva.

Elektronske prijave

Kako je istaknuto, platforma nudi mnoge prednosti, ali svoju punu funkcionalnost i iskoristljivost postići će nakon što BiH usvoji Zakon o digitalnom potpisu i pečatu.

"Mi nismo čekali usvajanje zakona pa da krenemo u proces digitalizacije. Ovaj put bili smo proaktivni i u trenutku kad se usvoji ovaj zakon e platforma, obzirom da posjeduje mogućnost integracije, nudit će opciju potpune elektronske prijave na bilo koji od programa u Ministarstvu, a nadamo se i u ostalim ministarstvima jer za to su otvorene mogućnosti", zaključio je Delić.

Proces prijave, odnosno kratko uputstvo kako funkcionira prijava na ovu platformu predstavljen je u informatvnom videu pripremljenom isključivo za informisanje potencijalnih korisnika, a dostupan je ovdje.  


Tagovi

Online poticaji Online prijave Prijava za poticaje Ministarstvo privrede KS Adnan Delić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

49


Glasova: 21

Da 42,9%

Glasova: 21

Ne 42,9%

Glasova: 7

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 14,3%

Pregled ankete

Pregled ankete