Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz u EU
  • 21.04.2017. 16:00

Predstavljen Vodič za izvoz voća i povrća u EU

Izrada Vodiča rezultat je saradnje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u okviru realizacije Projekta unapređenja poslovne klime i pristupa tržištu (ICAM).

Foto: vladars.net
  • 825
  • 47
  • 0

Prateći trendove i činjenicu da su sektori voća i povrća najkonkurentniji na tržištu o čemu svjedoči činjenica o kontinuiranom porastu izvoza ovih proizvoda na tržište EU, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva su uz podršku ICAM Projekta izradili "Vodič za izvoz voća i povrća u EU".

Vodič su novinarima na pres konferenciji prezentovali pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske dr Zoran Maletić i pomoćnik Federalnog ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Nijaz Brković.

Cilj ovog Vodiča je sveobuhvatno informisanje potencijalnih izvoznika o poslovnim prilikama u sektoru voća i povrća, pojašnjenjima vezanim za zahtjeve EU u pogledu standarda o sigurnosti hrane i zaštite potrošača, maksimalnim količinama ostataka (rezidua) pesticida i kontaminanata koji se mogu naći u/i na hrani, te ostalim normativima koje izvoznik mora ispoštovati ukoliko želi plasirati robu na tržište EU.

Vodič će biti javno dostupan na internet stranicama oba ministarstva i to www.fmpvs.gov.ba
i www.vladars.net

Izrada Vodiča rezultat je saradnje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u okviru realizacije Projekta unapređenja poslovne klime i pristupa tržištu (ICAM) koji implementira Grupacija Svjetske banke u partnerstvu sa Britanskom ambasadom u Bosni i Hercegovini.

Foto: vladars.net


Tagovi

Vodič Izvoz Voće Povrće


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.