Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU parlament
  • 06.07.2019. 16:00
  • Bruxelles

Predstavljen novi Odbor za poljoprivredu EU parlamenta

Pred novim Odborom je završetak kreiranja nove Zajedničke poljoprivredne politike za sljedećih sedam godina.

Foto: europarl.europa.eu
  • 56
  • 12
  • 0

Objavljen je sastav novog Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj EU parlamenta (AGRI) koji će u prvoj polovici devetog mandata Evropskog parlamenta imati 48 zastupnika. 

Predsjednici će, pak, biti izabrani na konstitutivnim sastancima odbora i pododbora. Inače, sukladno Poslovniku Parlamenta, sastav njegovih odbora i pododbora treba u najvećoj mogućoj mjeri odražavati sastav Parlamenta u cjelini.

Proporcionalna raspodjela mjesta među političkim skupinama ne smije odstupati od najbližeg odgovarajućeg cijelog broja, a konferencija predsjednika (odnosno predsjednika EP-a i čelnika političkih skupina) rješava sve sporove između skupina o njihovoj proporcionalnoj težini. Političke skupine i nezavisni članovi odlučuju interno o tome koji od njih imenovati u svaki odbor i pododbor. Trgovanje mjestima između grupa nije dopušteno.

Evropski odbor za poljoprivredu jedan je pd najvažnijih odbora Evropskog parlamenta jer pokriva Zajedničku poljoprivrednu politiku koja je najdugovječnija i financijski najskuplja politika EU. Podsjećamo, u tijeku je kreiranje nove poljoprivredne politike za sljedećih sedam godina o čemu ovisi budućnost evropske poljoprivrede. 

Vezano uz političke opcije, u novom sastavu odbora 12 članova ima EPP, S&D 10, Renew Europe sedam, Greens/EFA pet, ID pet, ECR četiri, GUE/NGL tri i NI dva. 

Sastav novog Odfbora za poljoprivredu možete vidjeti ovdje


Izvori

AgPress


Tagovi

Odbor za poljoprivredu ZPP Eu parlament


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

64


Glasova: 28

Da 43,8%

Glasova: 25

Ne 39,1%

Glasova: 11

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 17,2%

Pregled ankete

Pregled ankete