Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krivolov
  • 04.05.2019. 16:00
  • Sisačko-moslavačka, Brnjevac

Praznik rada "slavili" u krivolovu pa jedan teško ranio drugog

Jednom od krivolovaca utvrđene su teške tjelesne ozljede.

Foto: Pixabay/ulfake76 (ilustracija)
  • 450
  • 377
  • 0

I dok je većina roštiljala i u društvu proslavljala Praznik rada, dvojac se 1. maja zaputio u krivolov koji je završio ranjavanjem. Naime, kako je saopćila Policijska uprava sisačko-moslavačka, u susjednoj Hrvatskoj, 1. maja oko 11 sati, u nezakonitom lovu u šumi na području mjesta Brnjavac, općina Gvozd, 59-godišnji muškarac je hicem iz puške u potkoljenicu pogodio 55-godišnjaka, koji je s njim bio u lovu.

Ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede, nakon čega je prebačen u Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu. S ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja provode se daljnja kriminalistička istraživanja.

Podsjećamo, na području iste Policijske uprave, u aprilu je policija zabilježila još jedno ranjavanje vezano uz lov. Nije, doduše, bila riječ o krivolovu već je lovac misleći da puca u čaglja teško ranio ilegalnog migranta.

Pucao u šakala - pogodio ilegalnog migranta

Kako su tada naveli, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrđeno je da je na štetu, prema tadašnjim saznanjima 31-godišnjeg državljanina Iraka, počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.

"Istraživanjem je utvrđeno da je 57-godišnjak u utorak, 2. aprila oko 1.30 sati u lovištu pored Jasenovca, kojim gospodari lovačko društvo iz Jasenovca, za vrijeme zakonitog lova i temeljem dopuštenja za lov divljači, na cesti unutar lovišta u namjeri da usmrti šakala iz lovačke puške ispalio hitac, a da se prethodno nije uvjerio da se u pravcu pucanja ne nalaze osobe. Nakon što je streljivo prostrijelilo šakala, pogodilo je stranog državljanina koji je bio u grmlju.

Ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u pakračkoj Općoj bolnici, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne za život te je prevezen u Klinički bolnički centar Zagreb", objavila je tad policija.


Tagovi

Krivolov Ranjavanje Policija Praznik rada


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

65


Glasova: 29

Da 44,6%

Glasova: 25

Ne 38,5%

Glasova: 11

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,9%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas