Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 14.11.2015. 08:00

Potrebno je razvijati animalnu proizvodnju u RS

Predstavnici naučnih i stručnih institucija sektora poljoprivrede sastali su se u cilju razgovora na temu unapređenja stanja u oblasti animalne proizvodnje u Republici Srpskoj.

  • 73
  • 2
  • 0

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske održan je sastanak naučnih i stručnih institucija sektora poljoprivrede u cilju razgovora na temu unapređenja stanja u oblasti animalne proizvodnje u Republici Srpskoj.

Na sastanku je istaknuto da, i pored značajne snage u obrazovanim kadrovima koji rade u proizvodnji, na poljoprivrednim gazdinstvima, ali najvećim dijelom u institucijama, nema dovoljno kapaciteta u organizaciji svih segmenata koji se bave animalnom proizvodnjom, da budu u funkciji značajnog iskoraka u ovoj proizvodnji.

Organizovana, ekonomski opravdana, zdravstveno bezbjedna i progresivna animalna proizvodnja zahtjeva adekvatnu podršku svih naučno-istraživačkih, stručnih i obrazovnih institucija.

S tim u vezi, zajednički cilj je obezbjeđenje stabilne i održive stočarske proizvodnje koja je osnov za proizvodnju u ratarstvu i poljoprivredi uopšte. Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede poručuju kako su ovo razlozi da se razgovara na koji način organizovati struku i nauku, a kako bi se kroz stočarstvo unaprijedila cjelokupna poljoprivredna proizvodnja i podržao razvoj ekonomije Republike Srpske.

Racionalna organizacija stručnih, naučnih i drugih institucija iz ovoga sektora može napraviti snažan zaokret u ovoj proizvodnji i obezbjediti njen premanantan napredak, zaključeno je na sastanku.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS


Tagovi

Animalna proizvodnja Stočarska proizvodnja Poljoprivredna gazdinstva Naučno istraživačke institucije Poljoprivredni sektor

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...